Kontakt
Søg
Søg
Søg og bestil Din Favoritliste (0)
Kontakt
Kontakt os Job Leverandør
sommerhus ved vesterhavet, sommerhus fanø, sommerhus Rømø, sommerhusudlejning vesterhavet

Sommerhus ved Vesterhavet

Langs den jyske vestkyst og på de tilhørende øer Fanø og Rømø ligger nogle af de mest hyggelige, idylliske og eftertragtede sommerhuse i Danmark. De berømte sandstrande og klitlandskaber, der ligger ud til det brusende Vesterhav udgør de perfekte omgivelser for en weekend eller ferieuge med vennerne, familien, partneren eller bare dig selv. Hos DanCenter er vi glade for at kunne tilbyde et omfattende katalog med sommerhuse, der passer sig til alle formål og gruppestørrelser. Uanset om I er en mindre gruppe på to eller fire eller helt op til mere end tyve personer, er der med sikkerhed et sommerhus, der passer til netop jeres feriebehov.

Sommerhus ved vesterhavet og de smukke strande

Vestkysten består af nogle af – ikke bare Danmarks – men hele Nordeuropas dejligste strande. De ekstraordinært brede sandstrande og høje hvide klitter bringer hvert år gæster fra vid og fjern i tusindvis, uden at strandene nogensinde føles overrendt. Faktisk er strandene så brede, at det mange steder kan lade sig gøre at parkere bilen lige ud til vandet. Stranden på Rømø er med sin bredde på helt op til 3 km unik i dansk sammenhæng. Den nordlige del af stranden er fuglebeskyttelsesområde og afspærret for offentligheden – men der er stadigvæk rigeligt med sandstrand at boltre sig på. Der må køres med bil på store dele af stranden, men pas på du ikke bliver fanget af tidevandet! Også stranden på Fanø er med sin bredde på op til 1 km og længde på 15 km en imponerende oplevelse. Den gode plads skaber også gode omstændigheder for børnefamilier, i og med at der ikke bare er mulighed for at svømme i vandkanten, men også for bevægelse og boldspil på selve stranden, uden at det generer andre strandgæster. Strandløver, der bare ønsker at baske sig i solen, kan være sikre på at finde en plads i fred og ro.

Tirpitz - en ny top-attraktion ved Vestkysten

I sommeren 2017 slog Tirpitz dørene op for deres nye museum, som er tegnet af den verdenskendte tegnestue BIG. Omdrejningspunktet for museet er Tirpitz bunkeren, som er et stort bunkeranlæg bygget af tyskerne under 2. verdenskrig. På museet kan man blive klogere på selve historien omkring opførelsen af bunkeren, men også omkring livet for de mennesker der boede på Vestkysten under 2. verdenskrig. Tirpitz blev af DanCenters feriegæster kåret som Danmark bedste attraktion i 2017 i kategorien bedste tema-museum. Se de øvrige attraktioner der blev kåret som Danmarks bedste attratkion.

Natur, kultur og kunst

Grønne skove, smagsoplevelser og kulturelle oplevelser er aldrig langt fra brederne på den smukke kyststrækning. Der er spændende ting at tage sig til for enhver smag, lige fra vidtstrakte naturparker som Naturpark Vesterhavet til de historiske bunkere fra 2. verdenskrig og tilhørende museer (på f.eks. Hanstholm), der udbyder guidede ture gennem den fascinerende underverden. Vesterhavets enestående lys og skønhed har i mange generationer tiltrukket danske kunstnere inden for mange stilarter. Dette kommer ikke mindst til udtryk i de mange kunstorienterede museer og små gallerier, der sætter fokus på både malerier, skulpturer og kunsthåndværk. Gadebilledet i mange af kystbyerne er desuden præget af resultaterne af de lokale kunstneres arbejder. Sidst, men ikke mindst bør du holde øje med de store festivaler for sandkunst, der hvert år finder sted i byer som Søndervig og Blokhus. Her kan du fortrinsvist i sommer- og efterårsmånederne finde udstillinger med storslåede og flygtige sandskulpturer, som naturligvis er bygget på stedet og med en begrænset holdbarhed, der ikke gør værkerne mindre imponerende at iagttage.

Book et sommerhus på Fanø og Rømø

Den danske del af Vadehavet, der strækker sig helt til Tyskland, er særligt kendt for sine to øer Fanø og Rømø, som begge er populære blandt besøgende, der skal i sommerhus. Et sommerhus ved vesterhavet på Fanø eller Rømø er et oplagt valg for ferierende, der ønsker den rene idyl og ro i sindet kombineret med fantastiske muligheder for store naturoplevelser og en ekstraordinær spise- og delikatessekultur. Ikke mindst røgede fisk og de smagfulde østers er blevet symboler på det lokale køkken.


Rømø er den største af de danske vadehavsøer. Omkring 90% af øens areal er natur, men der er også blevet plads til både sommerhusområder og feriecentre. Fra fastlandet fører på det store dige en vej direkte til Rømø, så øen er landfast, og dermed ikke afhængig af en færgeforbindelse. Fanø er omtrent tre gange mindre end Rømø, men øen er ikke desto mindre et besøg værd – færgeoverfarten fra Esbjerg tager blot 12 minutter.

Sommerhusudlejning året rundt

Der er absolut mange gode grunde til at tage i sommerhus uden for sommermånederne. Om vinteren forvandles Vesterhavet til det, som til tider kan fremstå som en barsk og stormfuld naturoplevelse, som absolut ikke lægger op til svømmeture. Men til gengæld har sine helt egne skønheder. En af fordelene er muligheden for at finde rav i vandkanten som følge af de stærke vindes omvæltende indsats. I tider, hvor stormen har lagt sig, kan du begive dig ud på en vandretur langs stranden. Og skulle vejret alligevel vise sig fra sin ublide side, er der ikke noget hyggeligere end at skærme sig indenfor med brætspil, film, varm kakao, eller hvad sommerhushjertet nu måtte begære.

Et paradis for lystfiskere

Hvis du er til fiskeri, eller bare fisk, er Vesterhavet et eldorado for fangst af både torsk, makrel og rødspætter blandt mange andre fiskearter, alt efter hvornår på året og hvor langt, du bevæger dig ud. Og skulle du ende med ikke at fange noget, er der fiskehandlere mange steder langs kysten, der sælger dagens fangst fra de lokale kuttere.

Surfing ved Vesterhavet

Et sommerhusophold ved Vesterhavet behøver ikke indbefatte ren afslapning og idyl. Hvis du er mere til fart over feltet, er Hvide Sande et helt unikt samlested for surfere i alle udformninger og på alle niveauer – det være kitesurfere, wakeboardere eller windsurfere. Den stærke vestenvind er nemlig noget helt for sig selv. Ringkøbing Fjords placering tæt ud til havet sørger for oplagte vindforhold i surfingsæsonen. Har du ikke selv udstyr til surfing, er der flere udlejningsmuligheder ved kysten. Med sine lidt mildere bølgestand er selve fjorden et oplagt sted for begyndere, der gerne vil have fod på teknikken, før de kaster sig ud i de helt store bølger.

Sommerhusudlejning ved Vesterhavet

DanCenters katalog omfatter flere hundrede sommerhuse på den jyske vestkyst ud til Vesterhavet. Vi har et stort udvalg af sommerhuse på Rømø og Fanø, men også i byerne på fastlandet langs den jyske vestkyst er der gode muligheder for at finde et sommerhus. Her finder du alt fra små, hyggelige sommerhuse til moderne luksussommerhuse, der kan rumme flere grene af familien eller vennekredsen. Lad dig inspirere af de mange forskellige huse, før du booker en tiltrængt ferie for dig og dine nærmeste. Som selvfølgelig også gælder familiens kæledyr. I cirka halvdelen af DanCenters sommerhuse er kæledyr, også hunde, velkomne.

Juster søgningen efter dine ønsker

Via vores søgefunktion kan du snævre mængden af sommerhuse ind til et udvalg, der er finjusteret til netop dine behov. Du kan naturligvis vælge ankomst- og afrejsedato samt hvor mange mennesker, I skal afsted. Det er også muligt at angive, hvor mange soveværelser I ønsker i huset, og om det er tilladt at medbringe husdyr. Der er omtrent lige så mange huse, der tillader husdyr som huse, hvor dyr ikke er tilladt. Under beskrivelserne af de enkelte sommerhuse finder du en detaljeret oversigt over husets indretning, beliggenhed og faciliteter. Der følger naturligvis billeder af sommerhuset både inde- og udefra. En liste over de mest populære attraktioner i nærområdet er også tilgængelig, ligesom priser på yderligere services såsom forsikring og slutrengøring også er det.


Se også DanCenters sommerhuse i Blåvand på Vestkysten.Se vores sommerhuse ved Vesterhavet nedenfor: