Skat ved udlejning af dit sommerhus

Skatteregler, bundfradrag, 40% reglen og beskatning ved sommerhusudlejning

Der kan være en potentiel stor indtjening “gemt” til dig, hvis du vælger at udleje dit sommerhus. Men hvordan er det lige med skattereglerne ved sommerhusudlejning? Det kan du læse meget mere om på denne side.

Beskatning ved sommerhusudlejning - De første 46.100 kr. er skattefrie i 2024

Der er mange fordele ved at eje et sommerhus og én af dem er den økonomiske – beskatningen af sommerhusudlejning. Du kan nemlig tjene helt op til 46.100 kr. skattefrit i 2024, når du udlejer dit sommerhus gennem et udlejningsbureau. Det betyder, at du skal betale 0 kr. i skat af de første 46.100 kr. af lejeindtægten. Det er en stor økonomisk fordel, hvis du tænker på at udleje dit sommerhus eller investere i ét. Samtidig er der et skattefrit fradrag på 40%, på indtægten der overstiger de 46.100 kr.

Hvis ejendommen sælges, kan både køber og sælger få 46.100 kr. i bundfradrag for året. Er der tale om udlejning af et sommerhus, som er ejet af flere personer, så er det samlede antal ejere alene berettiget til et bundfradrag på 46.100 kr. i forbindelse med opgørelse af den skattepligtige lejeindtægt.

Hvert år er der nye regler for udlejning af sommerhuse.Se mere om hvad du kan tjene på udlejning af dit sommerhus.

Skat ved udlejning gennem bureau vs. privat udlejning

Det er vigtigt at have beskatningen af dit sommerhus med i beregningen, når du tænker på at udleje dit sommerhus. Du har mulighed for selv at stå for udlejningen eller lade et udlejningsbureau som f.eks. DanCenter klarer det for dig.

Ved privat udlejning er bundfradraget kun på 12.700 kr. i modsætningen til de 46.100 kr. via et udlejningsbureau. Herefter er der et skattefrit fradrag på 40%. Du skal også huske på, at ved privat udlejning, skal du selv huske at indberette din lejeindtægt til skat.

40% reglen og regnskabsmæssigt fradrag

Du skal betale skat af en del af dine indtægter, når du lejer dit sommerhus ud. Er din lejeindtægt højere end bundfradraget, er der et yderligere skattefradrag på 40%. Beskatning for sommerhusudlejning kan beregnes på 2 måder. 40% reglen og den regnskabsmæssige metode:

Eksempel på skatteberegning (40% reglen) ved udlejning af sommerhus:

Huslejeindtægt 60.000 kr.
- bundfradrag (sats 2024) -46.100 kr.
Lejeindtægt - bundfradrag 13.900 kr.
Yderligere fradrag 40% af 13.900 kr. -5.560 kr.
Lejeindtægt til beskatning 8.340 kr.

Vi klarer indberetningen af lejeindtægten til skat

Du skal ikke bekymre dig om, at indberette skat ved sommerhusudlejning – den klarer DanCenter for dig. Hvert år sørger vi for beregningen af skat ved udlejning af dit sommerhus, samt at indberette dine lejeindtægter til skat. Du behøver derfor ikke at løfte en finger. DanCenter forestår indberetningen, så du blot skal kontrollere tallene, når din årsopgørelse fra skat ligger klar.

Udlejning af dit sommerhus gennem DanCenter

Bliv en del af et stærkt team af dygtige medarbejdere, når du udlejer dit sommerhus gennem DanCenter. Med over 65 års erfaring får du service og rådgivning om udlejning af netop dit sommerhus. I Danmark har vi 32 lokalkontorer, og det betyder, at DanCenter er til stede i dit lokalområde. Det sikrer både tryghed, sikkerhed og service til både dig og dine gæster.

Ud over vores egen online markedsføring samarbejder vi med over 10.000 rejsebureauer og adskillige store bookingportaler såsom Airbnb and Booking.com, så dit sommerhus kommer bredere ud end nogensinde - og flest mulige gæster får øje på dit sommerhus. Vi annoncerer digitalt på Google, sociale medier, bannerannoncer og derudover arbejder vi intensivt med søgemaskineoptimering.

Du får et personligt login til vores ejerhjemmeside. Her kan du altid få et nemt overblik over din udlejning og samtidig adgang til bookinger, din lejeindtægt, du kan foretage ejerspærring og meget andet.

Som udlejer hos DanCenter får du en gratis forsikring, som dækker dit inventar samt bygning, hvis uheldet skulle være ude. Og når du har dit sommerhus fuld af gæster, kan du selv tage på ferie med 20% rabat. Du får nemlig 20% rabat på leje af DanCenter eller Belvilla sommerhuse i mere end 24 europæiske lande, samt rabat på nogle af Danlands feriecentre, rundt omkring i landet. Det er blot nogle af de fordele du kan nyde godt af, som husejer hos DanCenter.

Kontakt DanCenter hvis du vil høre mere om mulighederne for udlejning af dit sommerhus.

Du kan også prøve at Se din mulige lejeindtægt her.

Se også om (de simple) regler for udlejning af sommerhus.

Spørgsmål og svar omkring skat ved udlejning af dit sommerhus


Hvad er bundfradraget ved udlejning af sommerhus?

I 2024 kan du tjene 46.100 kr. skattefrit om året, når du udlejer dit sommerhus.

Hvordan indberetter jeg min lejeindtægt til skat?

Den klarer vi! Når du udlejer dit sommerhus gennem DanCenter, skal du ikke tænke på at indberette din lejeindtægt til skat – det tager vi os af. Du skal blot kontrollere tallene, når din årsopgørelse fra skat er klar.

Hvad er den maksimale lejeindtægt jeg må have ved udlejning af sommerhus?

I princippet kan du have en ubegrænset lejeindtægt, når du udlejer dit sommerhus. Overstiger din lejeindtægt bundfradraget på 46.100 kr. i 2024, har du et yderligere skattefrit fradrag på 40% af den del af indtægten, der overstiger bundfradraget.

Hvordan kan jeg få det høje bundfradrag?

For at få det høje bundfradrag er det lovpligtigt, at du udlejer dit sommerhus gennem et udlejningsbureau, som f.eks. DanCenter. Udlejer du dit sommerhus privat, er dit bundfradrag kun på 12.700 kr.