dk-background

44.500,- af din lejeindtægt er skattefrie i 2023, når du udlejer dit sommerhus

Se hvor meget, du kan tjene på udlejning, og bliv kontaktet af osTrin 1/2
Har sommerhuset indendørs pool?
icon city
800+
forskellige internetportaler
icon house
32
lokalkontorer
icon shield
65 års
erfaring
icon moon
55 millioner
besøgende

Hvorfor udleje gennem os?

Nyd en simpel og indbringende udlejning med DanCenter

icon-graph
Markedsføring

Vi markedsfører dit sommerhus via en lang række kanaler i 29 forskellige lande. Det sikrer, at dit sommerhus markedsføres til gæster fra hele verden.

icon-income
Fleksibel prissætning

Udlejningsprisen på dit sommerhus beregnes automatisk i forhold til udbud og efterspørgsel samt en kombination af data, internetsøgninger, markeds- og konkurrentdata samt kunstig intelligens.

icon-city
800+ samarbejdspartnere

Vi samarbejder med over 800 forskellige online bookingportaler, som bl.a. inkluderer Booking.com, Airbnb, Expedia, Feline, Cofman, Tripadvisor m.fl., og mere end 10.000 rejsebureauer, hvilket øger din udlejning.

icon-booking-approve
32 lokalkontorer

Vi har 32 lokalkontorer med erfarne og kompetente medarbejdere fordelt over hele landet, som servicerer både husejere og gæster. Det er altid muligt at komme forbi til en snak.

icon-diamond
Gratis forsikring

Du har som udlejer hos DanCenter en gratis tryghedsforsikring, der supplerer din egen fritidshusforsikring og dækker eventuelle skader forvoldt af gæsterne.

icon-shield
65 års erfaring

DanCenter har 65 års erfaring og er dermed Danmarks ældste og mest erfarne udlejningsbureau. Vi har derfor et stærkt lokalkendskab og god erfaring med at hjælpe både husejere og gæster.

3 trin til at udleje dit sommerhus

1
icon house
Registrer dit sommerhus
Nem proces uden registreringsomkostninger
arrow
2
icon house online
Dit sommerhus er nu online
Hold dig opdateret på din ejerhjemmeside
arrow
3
icon income
Din indtægt
Du modtager altid din lejeindtægt forud for et lejemål

Et par ord fra vores husejere

Vi samarbejder med de største bookingportaler

Dit sommerhus vil blive vist på mere end 800 hjemmesider, blandt andet Airbnb, Expedia, Booking.com, Feline og Cofman. Det betyder, at dit sommerhus kan ses og bookes af flere millioner gæster fra hele verden.

airbnb.svg
booking.svg
expedia.svg
homeaway.svg
casamundo.svg
homeToGo.svg
traumferien-wohnungen.svg
holidu.svg
feline.svg
cofman.svg
tuiVillas.svg
eDomizil.svg
image-brands.svg

Spørgsmål og svar

Hvor meget kan jeg tjene ved at udleje mit sommerhus?

Det beløb, du får for at udleje dit sommerhus i 1 uge, kan variere fra 1.000 DKK og op til 15.000 DKK afhængigt af en lang række faktorer såsom placering, afstand til strand/kyst, husstørrelse, årstid osv. Indtjeningen på 2 identiske sommerhuse kan variere op til 25% alene på grund af beliggenheden. Beregn din lejeindtægt her på siden eller kontakt lokalkontoret i dit sommerhusområde, for en mere præcis vurdering. Læs mere om lejeindtægt

Hvordan forløber opstarten på et samarbejde med DanCenter?

Et typisk forløb vil starte med en kort telefonsamtale efterfulgt af et uforpligtende møde i sommerhuset. På mødet vil det være muligt at få afstemt forventninger til samarbejdet og indgå en udlejningsaftale. Udlejningsaftalen beskriver, hvordan sommerhuset skal markedsføres, hvilke afregningspriser du får og hvilke forpligtigelser vi har overfor hinanden. Når udlejningsaftalen er underskrevet, sørger vi for at dit sommerhus bliver præsenteret på vores hjemmeside, samt overfor samtlige af vores mere end 10.000 salgssamarbejdspartnere over hele Europa.

Hvilke hjemmesider vil mit sommerhus blive vist på?

Dit sommerhus vil, udover DanCenters hjemmeside, blive vist på over 800 hjemmesider, inklusiv Booking.com, Airbnb og HomeAway. På den måde når dit sommerhus millioner af feriegæster på én gang.

Hvordan kan jeg holde øje med bookinger?

Du modtager et personligt login til ejerhjemmesiden. Her kan du følge bookinger, præstation, foretage ejerspærring og meget andet.

Hvornår modtager jeg min lejeindtægt?

Vi opgør din konto omkring den 15. i hver måned. Betalingen sker forud hver den første hverdag i den måned lejemålet/lejemålene afvikles. Skulle der efter opgørelsen af din konto blive registreret et såkaldt 'haste-lejemål', vil det lejemål blive afregnet med din næste afregning.

Hvad er inkluderet i udlejningen, og hvor meget skal jeg selv stå for?

Vores lokalkontorer sørger for at give dine gæster en venlig modtagelse, hvor blandt andet nøgleudlevering foregår. Gæsterne har også mulighed for at bestille linned, leje barneseng eller barnestol m.m. på lokalkontoret. Ved afrejse sørger vi for at gæsterne får indleveret nøgler og aflæsningstal for målerstande, som også afregnes ved afrejsen.

Hvad er beskatning og bundfradrag ved udlejning af mit sommerhus?

Når du udlejer dit sommerhus ud gennem et udlejningsbureau kan du benytte bundfradrag. I 2023 må du tjene op til 44.500 kr., uden at du skal betale skat, når du udlejer dit sommerhus gennem et udlejningsbureau. Samtidig er der et skattefrit fradrag på 40%, på indtægten der overstiger de 44.500 kr.

Husk, at du kun kan få det høje bundfradrag, hvis du udlejer gennem et udlejningsbureau, som f.eks. DanCenter. Læs mere om skat ved udlejning

Hvordan markedsføres mit sommerhus?

Sommerhuse i høj kvalitet er ikke nok til at sikre succesfuld udlejning. Husene skal også præsenteres de rigtige steder. I 2016 fik vi del i nogle stærke salgsmæssige synergier, da DanCenter blev opkøbt af det hollandske selskab @Leisure. I maj 2019 blev @Leisure, og dermed også DanCenter og Danland, købt af OYO Vacation Homes. OYO Vacation Homes er en af de største virksomheder indenfor feriebolig- og sommerhusudlejning i Europa. Det betyder, at vi kan præsentere dit sommerhus på internetportaler som Casamundo, Belvilla, Traum Ferienwohnungen, Expedia, Booking.com og Airbnb, som nogle af de eneste i branchen.

DanCenters egen hjemmeside findes på 6 sprog og er søgemaskineoptimerede, så dit hus er let at finde, når vores gæster søger deres næste ferie. Dit sommerhus markedsføres også digitalt på f.eks. Google, Facebook og via bannerannoncer. Derudover kan du også finde os på de sociale medier, i nyhedsbreve, messer, presse samt lokale events og sponsorater.

Samtidig arbejder vi med over 10.000 rejsebureauer. Alle disse forskellige kommunikationskanaler betyder, at dit sommerhus kommer særdeles bredt ud og sikrer stor synlighed for mulige gæster i hele verden. Med dette stærke marketing setup sikrer vi optimal markedsføring og dermed optimaludlejning af dit sommerhus.

Hvad er de gældende regler for udlejning af sommerhus i 2023?

Du skal betale skat af en del af dine indtægter, når du lejer din feriebolig ud. Samtidig er der et skattefrit fradrag på 40%, på indtægten der overstiger 44.500 kr.

40% reglen er den mest benyttede, da det er let og enkelt at opgøre det skattepligtige resultat. Hvis du anvender 40% fradraget, får du et bundfradrag på kr. 44.500 kr. i bruttolejeindtægten pr. fritidsbolig. Bruttolejeindtægten opgøres som husleje plus lejernes betaling for el, gas, varme o. lign. Når bundfradraget er trukket fra bruttolejeindtægten, kan du så yderligere fratrække 40% af det resterende beløb.

40% fradraget dækker samtlige udgifter forbundet med udlejningen. Du skal betale fuld ejendomsværdiskat af sommerhuset hele indkomståret - og der kan ikke fradrages ejendomsskatter ud over 40% fradraget.

Hvis ejendommen sælges, kan både køber og sælger få kr. 44.500 kr. i bundfradrag for året. Er der tale om udlejning af et sommerhus, som er ejet af flere i forening, er det samlede antal ejere alene berettiget til et bundfradrag på 44.500 kr. i forbindelse med opgørelse af den skattepligtige lejeindtægt. Læs mere om regler ved udlejning

Hvordan indberetter jeg lejeindtægt til skat?

DanCenter forestår indberetningen til skat, så du blot skal kontrollere tallene, når din årsopgørelse fra skat er klar.

Beskatning for sommerhusudlejning kan beregnes på 2 måder: Den mest brugte metode betegnes som 40% reglen. Hos DanCenter anbefaler vi, at du benytter 40% reglen. Den anden metode kaldes for den regnskabsmæssige metode. Den regnskabsmæssige metode giver mulighed for at fratrække udgifter til blandt andet vedligehold af sommerhuset, omvendt stilles der langt flere krav fra skat, når den regnskabsmæssige metode benyttes. Ønsker du at vide mere om den regnskabsmæssige metode, anbefaler vi, at du kontakter din revisor eller skat.

Vi er her for at hjælpe

Har du spørgsmål? Tøv ikke med at kontakte os.