Forsikring ved udlejning af sommerhus

Hos DanCenter er det vigtigt for os, at du føler dig tryg, når du udlejer dit sommerhus– derfor tilbyder vi en gratis Tryghedsforsikring til alle vores husejere. Så kan du føle dig helt tryg ved, at din bolig og dit inventar er dækket ind i tilfælde af skade.

Hvordan bliver jeg dækket af Tryghedsforsikringen?

Vores tryghedsforsikring er én af branchens bedste, og du bliver helt automatisk forsikret, når du har indgået en udlejningsaftale med os. Forsikringen dækker i hele den periode, hvor dit sommerhus er udlejet hos DanCenter og dækker blandt andet lejetab, ødelagt indbo, hærværk m.m., som din egen fritidshusforsikring oftest ikke dækker.

Hvad dækker Tryghedsforsikringen?

Vi tilbyder en tryghedsforsikring som et gratis supplement til din egen fritidshusforsikring i udlejningsperioden. Du skal derfor være opmærksom på, at det er en forudsætning, at du har tegnet en almindelig fritidshusforsikring gennem dit eget forsikringsselskab, der som minimum omfatter brand, vand og indbrud/tyveri.

Vores Tryghedsforsikring dækker efter de gældende forsikringsbetingelser pludselige og uforudsete skader, der kan opstå under en udlejningsperiode, og som ikke er dækket af din fritidshusforsikring. Forsikringen dækker også, hvis lejeren forvolder skade på ferieboligen eller inventaret, og erstatningen beregnes efter samme principper, som de fleste fritidshusforsikringer, hvilket betyder, at der benyttes afskrivningsregler, som tager udgangspunkt i det ødelagtes alder.

Skulle dit sommerhus blive helt eller delvist ubrugeligt på grund af en skade, sikrer vores Tryghedsforsikring derfor, at du får erstatning for tab af lejeindtægt for den berørte periode, som var booket på skadetidspunktet. Tryghedsforsikringen dækker dog ikke skader for under 1000 kr.

Hvem indberetter eventuelle skader?

Hvis der imod al forventning skulle ske skader på dit sommerhus i udlejningsperioden, er det vigtigt, at du selv anmelder skaden hos Enova/Tryg.

Vi har lavet en udførlig guide til, hvordan du anmelder en skade på den ejerhjemmeside, som du får adgang til som sommerhusejer i DanCenter. Her kan du anmelde skaden online, og modtage et svar fra vores samarbejdspartner inden for 3-5 arbejdsdage.

Du er desuden mere end velkommen til at tage kontakt til dit lokale DanCenter kontor eller hos DanCenters Ejerservice på tlf. 70 13 14 14 eller på mail ejer@dancenter.com, for at få assistance til at udfylde skadeanmeldelsesblanketten.

Eksempler på erstatning af skader


1. Ødelagt spisebord

Da lokalkontoret går huset igennem efter endt lejeperiode, opdager de, at et bordben på spisebord er brækket af. Det er ikke muligt at reparere spisebordet, og skaden er ikke dækket af ejerens fritidshusforsikring. Spisebordet er oprindeligt købt for 5.000 kr. og er på skadetidspunktet under 1 år gammelt. Erstatningen bliver opgjort til 5.000 kr. Dog minus Tryghedsforsikringens selvrisiko på 1.000 kr.

2. Terrassebrædder er knækket

I forbindelse med et ildebefindende falder en gæst på terrassen. Han knækker derved fire brædder. Husejeren anmelder skaden og beder om at få skaden udbedret af Tryg's netværkshåndværker. Disse laver en aftale med husejeren og skaden bliver udbedret på et aftalt tidspunkt. Regningen betales af Tryg. Husejeren skal kun betale selvrisikoen på 1.000 kr.

3. Erstatning for difference i selvrisikoen

Husejers egen fritidshusforsikring dækker en skade på husets trægulv. Der gælder en selvrisiko på 3.000 kr. på fritidshusforsikringen. Erstatningen fra DanCenters Tryghedsforsikring bliver opgjort til 3.000 kr., da denne forsikring dækker differencen mellem selvrisikoen på egen fritidshusforsikring, der gælder for Tryghedsforsikringen. Dog minus Tryghedsforsikringens selvrisiko på 1.000 kr.

4. Ødelagt sofa

Lejer lader et barn sidde og klippe i noget papir ved sofabordet. Barnet får klippet flere store huller i sofaens hynder og armlæn, som ikke står til at redde. Sofaen er 5 ½ år gammel på skadetidspunktet og koster 17.000 kr. Tryghedsforsikringen dækker skaden og erstatter efter afskrivningstabellen 50% af sofaens genanskaffelsespris svarende til 8.500 kr. Dog minus Tryghedsforsikringens selvrisiko på 1.000 kr.

OBS: Beløbene i ovenstående eksempler er fiktive og er udelukkende brugt til et illustrativt formål.

Tryghed og lokal service med vores 32 lokalkontorer

Én af de vigtigste grunde til at udleje dit sommerhus hos DanCenter er den tryghed, der følger med. Vi tror på, at god udlejning handler om gode oplevelser. Det betyder, at vi er til stede, hvor dit sommerhus er.

I Danmark har vi mere end 32 lokale kontorer fordelt i hele landet, og derfor finder du ofte vores servicebiler rundt omkring i de lokale sommerhusområder. Vi tjekker nemlig dit sommerhus efter hvert lejemål - her kontrollerer vi, om gæsterne har gjort tilstrækkelig rent, såfremt de ikke har tilvalgt slutrengøring, og om der er sket skader på hus eller inventar.

En sjælden gang sker det desværre, at gæster forvolder skade på det lejede sommerhus. Som husejer hos DanCenter kan du dog med vores gratis Tryghedsforsikring, vide dig sikker på, at både dit inventar og dit hus bliver dækket, hvis uheldet skulle være ude.