Forsikring ved udlejning af sommerhus

Sådan er dit sommerhus forsikret ved udlejning gennem DanCenter

Hos DanCenter er det vigtigt for os, at du føler dig tryg, når du udlejer dit sommerhus. Heldigvis passer vores gæster rigtig godt på de sommerhuse de lejer – og det betyder, at vi sjældent oplever skader ved udlejning. Det er dog altid vigtigt at være på den sikre side, og for at du kan føle dig tryg, tilbyder vi en gratis AllRiskforsikring gennem CIBA/Gjensidige. Forsikringen dækker blandt andet lejetab, ødelagt indbo, hærværk etc., som din egen fritidshusforsikring oftest ikke dækker, hvis uheldet skulle være ude.

Hvad hvis jeg allerede har en forsikring selv?

AllRiskforsikringen er et supplement til din egen fritidshusforsikring og dækker dit sommerhus i den periode, hvor dit sommerhus er udlejet. Forsikringen er en af branchens bedste, og du bliver automatisk forsikret, når du har indgået en udlejningsaftale med os. Du skal dog være opmærksom på, at det er en forudsætning, at du gennem dit eget forsikringsselskab har tegnet en almindelig fritidshusforsikring for sommerhuset, som omfatter minimum brand, vand og indbrud.

Hvad dækker AllRiskforsikringen?

Din egen fritidshusforsikring skal dække brand- og vandskade samt indbrudstyveri. AllRiskforsikringen dækker efter de gældende forsikringsbetingelser pludselige og uforudsete skader, der opstår under en udlejningsperiode, og som ikke er dækket af din fritidshusforsikring. Efter de gældende forsikringsbetingelser, dækker forsikringen også, hvis gæsten forvolder skade på sommerhuset eller inventaret. Erstatningen beregnes efter samme principper, som de fleste fritidshusforsikringer, hvilket betyder, at der benyttes afskrivningsregler, som tager udgangspunkt i det ødelagtes alder.

AllRiskforsikringen dækker ikke skader under 1000 kr.

Skulle dit sommerhus blive helt eller delvist ubrugeligt på grund af en skade, sikrer AllRiskforsikringen, at du får erstatning for tab af lejeindtægt for den berørte periode, som var booket på skadetidspunktet.

Hvem indberetter skaden?

Er du sommerhusejer hos DanCenter, skal du selv anmelde skaden hos CIBA/Gjensidige, som DanCenter samarbejder med. Du har altid mulighed for at tage kontakt til dit lokale DanCenter kontor eller hos DanCenters Ejerservice og få hjælp til at lave skadeanmeldelsesblanketten.

4 eksempler på erstatning af skader1. Ødelagt spisebord

Da det lokale bureau går huset igennem efter endt lejeperiode, opdager de, at et bordben på spisebord er brækket af. Det er ikke muligt at reparere spisebordet, og skaden er ikke dækket af ejerens fritidshusforsikring. Spisebordet er oprindeligt købt for 5.000 kr. og er på skadetidspunktet under 1 år gammelt. Erstatningen bliver opgjort til 5.000 kr.

2. Gulv ødelagt og tab af lejeindtægt

I sommerhuset er der lagt et smukt parketgulv. Lejerne er i gang med afrejserengøring på deres sidste feriedag, da de kommer til at vælte en hel spand med vand ud over gulvet. Vandet tørres op med det samme, men en hel del vand er allerede trængt ned gennem revnerne og i løbet af en uges tid har parketgulvet rejst sig og buler op flere steder. Det koster 6.000 kr. at reparere gulvet, og da udlejerne ikke som aftalt kan udleje sommerhuset i en uge pga. reparationsarbejdet, opstår der en tabt lejeindtægt på 3.000 kr. Erstatningen bliver opgjort til 9.000 kr.

3. Erstatning for difference i selvrisikoen

Udlejers egen fritidshusforsikring dækker en skade på husets trægulv. Der gælder en selvrisiko på 3.000 kr. fritidshusforsikringen. Erstatningen fra AllRiskforsikringen bliver opgjort til 3.000 kr., da denne forsikring dækker differencen mellem selvrisikoen på egen fritidshusforsikring, der gælder for AllRiskforsikringen.


4. Eksempel med ødelagt sofa

Lejer lader et barn sidde og klippe i noget papir ved sofabordet. Barnet får klippet flere store huller i sofaens hynder og armlæn, som ikke står til at redde. Sofaen er 5 ½ år gammel på skadetidspunktet og koster 17.000 kr. AllRiskforsikringen dækker skaden og erstatter efter afskrivningstabellen 50% af sofaens genanskaffelsespris svarende til 8.500 kr.

OBS: Beløbene i ovenstående eksempler er fiktive og er udelukkende brugt til et illustrativt formål.

Tryghed og lokal service med vores 32 Lokalkontorer

En af de vigtigste grunde til at lade dit hus udleje gennem DanCenter Sommerhusudlejning er den tryghed, der følger med. Vi tror på, at god udlejning handler om gode oplevelser. Det betyder, at vi er til stede, hvor dit sommerhus er. I Danmark har vi mere end 32 lokale kontorer fordelt i hele landet, og derfor finder du ofte vores servicebiler rundt omkring i de lokale sommerhusområder. Vi tjekker nemlig dit sommerhus efter hvert lejemål - her kontrollerer vi, om gæsterne har gjort tilstrækkelig rent, såfremt de ikke har tilvalgt slutrengøring, og om der er sket skader på hus eller inventar.

En sjælden gang sker det desværre, at gæster forvolder skade på det lejede sommerhus. Som udlejer hos DanCenter har du med vores gratis AllRiskforsikring, tryghed i at dit inventar samt bygning, bliver dækket, hvis uheldet skulle være ude.

Se din mulige lejeindtægt ved udlejning af dit sommerhus

Der er en god økonomisk fordel ved at udleje sit sommerhus en del af året. Faktisk er de første 43.200 kr. du tjener i 2022 skattefri, hvis du udlejer huset gennem et udlejningsbureau som DanCenter. Det betyder, at du hvert år kan få en pose penge i hånden, som du eksempelvis kan bruge på at renovere dit sommerhus eller måske på at leje et sommerhus fra en af vores øvrige sommerhusejere. Som sommerhusejer hos DanCenter får du 20 % rabat, når du lejer et andet sommerhus hos DanCenter.
Se mere omkring udlejning af sommerhus


Spørgsmål og svar omkring forsikring ved udlejning sommerhus


Er der en selvrisiko på jeres forsikring, når jeg udlejer mit sommerhus?

Når du udlejer dit sommerhus gennem DanCenter sikres du automatisk af en AllRiskforsikring gennem CIBA/Gjensidige, som blandt andet dækker lejetab, ødelagt indbo, hærværk etc.

Hvor stor en del af skaden dækker DanCenters forsikring?

DanCenters forsikring ved sommerhusudlejning dækker dit sommerhus i den periode, hvor dit sommerhus er udlejet. Din egen fritidshusforsikring skal som minimum dække brand, vandskade og indbrud - den gratis forsikring hos DanCenter er et supplement til denne.

Hvordan indberetter jeg en skade ved udlejning af mit sommerhus?

Du indberetter en skade ved at lave en skadeanmeldelse direkte til CIBA/Gjensidige, som DanCenter samarbejder med. Du kan også kontakte det lokalkontor, som er tilknyttet dit sommerhus, eller DanCenters Ejerservice, hvor du har mulighed for at få hjælp til at udfylde en skadeanmeldelsesblanket.

Er jeg dækket af jeres forsikring ved tyveri?

Du er automatisk dækket af DanCenters forsikring, når udlejningsaftalen er underskrevet. Det er dog en forudsætning, at du gennem dit private forsikringsselskab har tegnet en almindelig fritidshusforsikring. Denne forsikring skal minimum omfatte brand, vand og indbrud – herunder tyveri.