Optimale priser

Flex-pris

Den bedste pris - alle dage på året

Hvad er flex-pris?

Flex-pris betyder, at udlejningsprisen på dit sommerhus automatisk bliver justeret op og ned. På baggrund af en række statiske faktorer (som f.eks. antal sovepladser, m2, beliggenhed etc.) og dynamiske faktorer (som f.eks. den generelle belægning på markedet, bookinghistorik, fremtidige bookinger, konkurrenternes priser etc.), beregner vores system den optimale udsalgspris. Prisen fastsættes således automatisk, men falder aldrig med mere end 25%.

Hvordan fungerer flex-pris i praksis?

Vi har et helt team, der udelukkende sidder og arbejder med vores priser. De har et system, der automatisk beregner, hvilken pris et hus skal ligge på, for at der er størst sandsynlighed for at få en udlejning. Denne automatiske beregning sker ved, at systemet tager højde for markedet, bookinghistorik, konkurrenternes priser etc., som beskrevet oven for. Flex-pris dækker således over et system, der beregner sandsynligheden for at få en udlejning – og dermed hvilken pris sommerhuset skal udbydes til.

En af succeskriterierne bag vores fleksible priser er at øge antallet af bookinger. Det vil sige, at man hellere vil gå lidt ned i pris og sikre en booking, end slet ikke at få en booking. På den måde får man forhåbentlig flere bookinger og dermed samlet set en større indtjening på årsbasis. Det vil derfor også sige, at i de perioder, hvor efterspørgslen pludselig er høj, tager systemet denne udvikling med i beregningerne og øger udlejningsprisen tilsvarende.

Idéen er således, at hvis man tager højde for ovennævnte faktorer i sin prissætning, øger man sandsynligheden for bookinger og dermed også sin gennemsnitlige årsindtjening.

Virker flex-pris?

Baseret på vores generelle erfaring, ja! Vi oplever i øjeblikket, at de sommerhuse og ferieboliger, der er tilmeldt vores fleksible prissætning, har en større belægningsgrad og ikke mindst en større indjening, sammenlignet med dem, der ikke er tilmeldt flex-pris.


Det er derfor heller ikke uden grund, at denne form for prissætning har vundet ind på andre store brancher, såsom rejsebureauer og flyselskaber.

Hvorfor har DanCenter introduceret flex-pris?

Som et af Danmarks mest erfarne og omfangsrige udlejningsbureauer har DanCenter et indgående indblik i markedet, hvilket giver os mulighed for løbende at justere priser i forhold til udbud og efterspørgsel. Således kan vi sikre konkurrencedygtige priser for vores gæster og give dem flere muligheder i forhold til deres ønsker, samtidig med at vi sikrer, at du som husejer får mest muligt for dit sommerhus, når du udlejer.

Når du som husejer vælger flex-pris, justeres prisen på dit sommerhus automatisk via vores fleksible prissætningssystem.

Sammenligningspris

Større udvalg giver flere bookinger

Hvad betyder sammenligningspris?

Sammenligningspris (også kaldet prisfald) viser en pris, der er beregnet i forhold til den højeste pris på et sommerhus - med de samme bookingomstændigheder - i en periode på op til 30 dage omkring den valgte ankomstdag. Dvs. op til 15 dage før og 15 dage efter den valgte dato for check-in. Hermed kan potentielle lejere se, hvor meget lavere prisen er på netop den dag i forhold til mange andre ankomstdage i denne periode.

Er sammenligningspris fair?

Det mener vi, ja! Sammenligningspris giver den fleksible gæst mulighed for at tage informerede valg og veje pris op imod foretrukne ankomstdage.
Priserne sammenlignes ikke på tværs af høj- og lavsæsoner. Vi sammenligner kun priser i højsæsonen med priser i højsæsonen og priser i lavsæsonen med priser i lavsæsonen.

Hvad betyder sammenligningspris for min indtjening som husejer?

Siden vi har introduceret sammeligningspris, har vi set en stigning i antallet af bookinger. Det er derfor vores overbevisning, at sammenligningspris i det lange løb vil øge din indtjening som husejer. Umiddelbart påvirker sammeligningspris ikke din indtjening på en booking, da prisen allerede er fastlagt og godkendt på forhånd.

Sammenligningspris er særlig effektiv i forhold til at øge antallet af bookinger i og omkring lavsæsonen.

Vil sammenligningspris ikke tiltrække en anden type gæster?

De fleste af vores sommerhuse er allerede blevet præsenteret med prisfald på Booking.com, og der er ikke noget, der tyder på, at det på nogen måde påvirker typen af gæster, vi tiltrækker.

Depositum

Hvorfor anbefales det at undlade at bede om depositum?

På baggrund af vores viden om markedet ved vi, at gæster som oftest vælger at booke sommerhuse, der ikke inkluderer depositum. Hvis de har valget mellem 2 lignende sommerhuse, hvoraf det ene indbefatter depositum, vælger de som regel det uden depositumskrav.


Desuden er du som husejer automatisk dækket af vores AllRisk forsikring, som er et supplement til din egen fritidshusforsikring, og denne dækker eventuelle skader forvoldt af dine gæster.