Menu

DanCenter
sommerhuse, sommerhusudlejning. sommerhus skandinavien, ferie danmark, dancenter sommerhusudlejning

Sommerhuse i Danmark

Det danske land er rigt på sommerhuse. Helt fra Bornholm, over Sjælland og øerne og videre til de jyske kyster findes der kilometervis af idylliske landskaber med sommerhuse, ferieboliger og rekreative områder, der giver et afbræk fra hverdagen og lægger op til både fordybelse og ren afslapning med vennerne, familien og dig selv – eller aktiv ferie og wellness, hvis du er til den slags. Hos DanCenter får du et godt overblik over det store udbud af sommerhuse med udgangspunkt i dit ønskede ferieområde og rejsetid samt dine forventninger til opholdet. Find inspiration blandt alle typer sommerhuse, lige fra små huse i klassisk stil til rummelige luksushuse og aktivitetshuse, hvor der er plads til alle, også store grupper.

Det traditionelle sommerhus – fortsat en favorit

I mængden af store såvel som små, afslappede og luksuriøse sommerhuse, er der én ting, som mange mennesker er enige om, når de ser på sommerhusmarkedet. Der er få ting, der vækker varme følelser som et traditionelt sommerhus i træ, der gerne ligger et stenkast fra stranden eller tæt på den flotte natur. Denne rustikke favorit har i mange årtier fungeret som et tiltrængt afbræk fra en travl hverdag fuld af tempo og ny teknologi.

På tværs af hele landet finder du huse i den klassisk afslappede stil, hvoraf nogle har plads til et par eller en mindre familie, mens andre har plads til en større gruppe. Men vær på vagt, denne type sommerhus hører til blandt de mest eftertragtede, så det gælder om at være ude i god tid. Hvis du har et bestemt ønske om at være tæt på vandet, giver vores søgefunktion dig muligheden for at vælge, hvor langt du maksimalt ønsker at bo fra kysten.

Også populært om vinteren og efteråret

En sommerhusferie er ikke forbeholdt de varme måneder. Hver årstid har sin charme, og også efterårs- og vintersæsonen er en populær tid, når det kommer til leje af sommerhus. Det er ikke mindst i de koldere måneder, du kan finde rum til fordybelse og indendørs hygge med varm kakao. Og hvem bryder sig ikke om at vende hjem til en varm stue med fyr i brændeovnen efter en luftig gåtur ved vandet eller gennem skoven?

Sommerhuse ved de smukke jyske kyster

Langs hele den jyske kyst tilbyder vi sommerhuse. Vesterhavet ved Jylland er berømt i hele Europa for sine brede sandstrande og høje klitter, og hver sommer strømmer mange tusinde turister til for at nyde solen og de populære strande i rummelige omgivelser. Om vinteren ser man ikke sjældent lystfiskere og dykkere udnytte de gode muligheder, mens fiskekuttere sejler ud året rundt og tilmed ofte kan findes på stranden, hvor de sælger dagens friskfangede fisk.

Det østlige Jylland er ikke lutter broer og færgeforbindelser. Djursland og Mols er blot eksempler på områder, der har det hele og lidt til – smukke strande, og ikke mindst børnevenlige strande, bakkede landskaber, kort distance til større byer samt rig mulighed for at leje et sommerhus, der passer til netop din forestilling om en god ferie.

Lej et sommerhus på Sjælland eller Fyn

Der findes mange attraktive sommerhusområder på Sjælland, helt fra de sydlige øer Lolland-Falster og Møn til badebyen Gilleleje og det skønne Rørvig op mod nord. Fælles for områderne er en kort distance til kysterne, hvor end du befinder dig samt de små købstæder og havnemiljøer, der hver især har sin egen historie. Hvad enten du er ude efter et ophold til hele familien eller bare til to, er der altid noget at komme efter på de sjællandske kyster – både indenfor og udenfor.

Også i det fynske finder du et helt unikt landskab. Her er det ikke mindst områder som Det Sydfynske Øhav, der adskiller sig fra resten af landets natur. Via et færgesystem kan du her besøge mange af de små, beboede øer og opleve den ultimative landsbyidyl. På det sydlige Fyn ligger større byer som Faaborg og Svendborg, mens Bogense og omegn på Nordfyn også har et bredt udvalg af sommerhuse til leje.

Små oaser af skønhed og fred

De danske øer har altid været et populært rejsemål for ferierende af alle slags – og langt de fleste vælger da også at vende tilbage. I det sydlige Danmark finder du øer som Ærø og Langeland, der har oceaner af plads til besøgende. Her er der aldrig langt til kysten og de charmerende kystbyer, der ligesom landskabet omkring, også lægger op til udforskning.

Ud for den jyske nordkyst finder du Læsø, der ligeledes er rigt på sommerhuse. Den idylliske ø midt i Kattegat er elsket for sin rummelighed, stilhed og børnevenlighed. Her finder du både strande med rav, de berømte jomfruhummere og perfekte omgivelser for de vandrelystne. Ikke mindst er øen kendt for sit saltsyderi.

En anden unik destination inden for de danske grænser er selvfølgelig Bornholm med sine storslåede klippekyster, spændende specialbutikker og helt særlige sans for delikatesse og gourmet. Den historiske klippeø er oplagt at udforske til fods eller på cykel, og muligheden for at leje sommerhus spænder helt fra klassiske huse til moderne ferieboliger med plads til hele familien.

Sommerhuse i resten af Europa

I DanCenters oversigt finder du også tusindvis af sommerhuse og ferieboliger uden for Danmarks grænser med plads til hele familien eller alle vennerne. Ikke alene i Sverige, Norge og Tyskland er der gode muligheder for at finde en oplagt rejsedestination, også i det sydlige og østlige Europa er udbuddet stort og med en god variation mellem sommerhusene.

Tag hunden med i sommerhus

Har du en hund, kat eller et helt tredje husdyr, som du vil nyde din ferie sammen med? I mange af de huse, du finder i vores katalog, er der fri adgang for husdyr. Med vores søgefunktion kan du let sortere sommerhusene ud fra, om det er tilladt at medbringe husdyr. Denne funktion kan naturligvis også med modsat fortegn bruges af allergikere og andre mennesker, der foretrækker et husdyrfrit sommerhus.

Praktiske links til en god sommerhusferie:

Start din søgning efter sommerhuse nedenfor:

Du er her: Sommerhuse i Danmark - Lej et sommerhus hos DanCenter