Søg
Kontakt
Kontakt
Kontakt os Karriere Leverandør
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

Om DanCenter

Danmarks ældste udlejningsbureau

DanCenter er det ældste sommerhusudlejningsbureau i Danmark, og vi har efterhånden en lang historie bag os.

Det er en historie fyldt med forskellige opkøb og strategiske beslutninger for at blive til en virksomhed, der kan give husejere et højt serviceniveau, stabil leje og markedsføring samt tilbyde gæster mindeværdige ferier og attraktive sommerhuse beliggende i Skandinavien og Tyskland.

Samarbejde og dialog i højsædet

Vi har eksisteret siden 1957 og har stor viden og erfaring med udlejning af sommerhuse. I DanCenter er vi en virksomhed med mere end 300 medarbejdere fordelt på vores mere end 32 lokalkontorer i Skandinavien og Tyskland. I højsæsonen er vi desuden mere end 500 medarbejdere, som arbejder med bl.a. rengøring og vedligeholdelse af vores mange ferieboliger. På årsbasis er vi derfor mere end 900 medarbejdere, som arbejder for DanCenter.

I DanCenter sørger vi for at etablere kontakten mellem de sommerhusejere, som vi har en aftale med, og gæster som er interesserede i at leje det pågældende sommerhus. Med andre ord så ejer DanCenter ikke selv sommerhusene, men vores ekspertise ligger i, på vegne af sommerhusejerne, at formidle udlejningen af sommerhuse til interesserede feriegæster. Vi har et stærkt samarbejde og sætter en ære i at varetage en konstant dialog med gæster og husejere. På den måde skaber vi en gensidig forståelse og sikrer, at vi hele tiden bliver bedre.

Tidslinje over DanCenters historie

1950’erne - Op igennem 1950’erne tog bilindustrien for alvor fart, ikke mindst i Tyskland, hvor familier begyndte at tage bilerne med på ferie. Den øgede mobilitet gav mange tyske familier mulighed for at udforske nye horisonter, og med den korte afstand til Danmark og vores tillokkende kyster med klit, strand og badevand blev vi et af de første mål for tyskernes kør-selv ferier. I midten af 1950’erne fik Danmarks Turistråd således de første forespørgsler om at leje danske sommerhuse.

1957 - Danmarks første udlejningsbureau for feriehuse bliver grundlagt. Dansk Turistråd, der i dag kendes som VisitDenmark, grundlægger virksomheden Dansk Centralkontor for Sommerhusudlejning i 1957 med Kurt Holmsted som direktør.

1985 - 4 sommerhuse med indendørs pool bliver bygget ved den jyske vestkyst. Op igennem 1980’erne voksede turisternes ønske om en aktiv ferie og med det svingende danske sommervejr, blev der udviklet nye kvalitetsferiehuse med bedre muligheder for indendørs aktiviteter

1986 - Dansk Centralkontor for Sommerhusudlejning skifter navn til DanCenter A/S

1990 - DanCenter opkøber et dansk udlejningsbureau kaldet Vermietlungsbüro med 2.500 huse fordelt i Danmark.

1994 - DanCenter begynder at udleje sommerhuse i Norge

1995 - DanCenters køber Danland A/S, som udlejer feriecentre i hele Danmark.

1996 - DanCenter begynder at udleje sommerhuse i Sverige

1998 - DanCenter køber Larsen Sommerhusudlejning, der var stiftet af Lars Larsen, som har grundlagt Jysk Sengetøjslager

1999 - DanCenter opkøber det svenske Västkustbokningen, der i dag kendes som Stugsommar, og står for udlejningen af DanCenters svenske sommerhuse

2001 - DanCenter og Danland bliver opkøbt af Land & Leisure, som var et børsnoteret dansk selskab.

2003 - DanCenter begynder at udleje sommerhuse i Tyskland

2004 - Selskaberne DanCenter og Danland fusioneres. Fremadrettet indgår Danlands feriecenter som en del af DanCenters udlejningsaktiviteter.

2008 - DanCenter indgår partnerskab med Tui/Wolters Reisen om gensidig markedsføring af sommerhuse i Danmark og resten af Europa

2010 - Danland køber formidlingskontrakterne for 6 danske feriecentre fra Folkeferie.dk

2012 - DanCenter indgår i et udlejnings-partnerskab med Interhome om udlejning af DanCenters feriehuse i hele Europa.

2015 - DanCenter indgår i et partnerskab med bookingportalen Booking.com

2016 - DanCenter og diverse datterselskaber opkøbes af det europæiske udlejningsselskab @Leisure Group, som på det tidspunkt var ejet af den tyske mediekoncern Axel Springer Group.

2017 - DanCenter opkøber Admiral Strand Feriehuse, der blev etableret i år 2000 og er et sommerhusudlejningsbureau med 750 huse i Danmark.

2017 - DanCenter indgår et nyt samarbejde med virksomheden Danamica, som er specialister i prisjustering. Med samarbejdet får DanCenter en nødvendig indsigt i markedet og bliver i stand til at tilbyde sommerhusejere fleksible priser og derigennem opnå optimal belægning og indtjening på deres sommerhus. Det er det, som vi i dag kalder for flex-pris, og det kan du læse meget mere om her.

2019 - Kim Holmsted, søn af DanCenters stifter, tiltræder stillingen som administrerende direktør efter at have arbejdet i DanCenter i mere end 25 år og siden 2004 har indgået i DanCenters direktion.

2019 - Den indiske hotelkæde OYO, som har investeringer i omkring 25 lande rundt om i verden, køber @Leisure Group, som omfatter DanCenter, Danland, Belvilla, Traum-Ferienwohnungen m.fl. Med opkøbet er DanCenter nu en del af OYO Vacation Homes, som er én af de største virksomheder indenfor feriebolig- og sommerhusudlejning i Europa. OYO Vacation homes har mere end 140.000 ferieboliger i 70 lande og flere end 2,8 millioner gæster fra mere end 100 lande verden over.

Det giver DanCenter mange spændende muligheder, og som nogle af de eneste i branchen kan vi nu vise sommerhuse på +800 populære bookingportaler som Expedia, Airbnb og Casamundo.

2019 - Danamica, den danske prisjusteringsvirksomhed, opkøbes af OYO Vacation Homes, hvoraf koncernens selskaber, herunder DanCenter, drager stor fordel af Danamicas unikke prissætningsalgoritme.

2021 - DanCenter kommer på Berlingskes Guld 1000-liste, der viser Danmarks største virksomheder rangeret efter omsætning. Her får DanCenter en placering som nr. 876.

2022 - DanCenter fejrer 65-års jubilæum og er dermed Danmarks ældste udlejningsbureau. I forbindelse med DanCenters jubilæum udtaler administrerende direktør hos DanCenter Kim Holmsted, følgende:

“Jeg er utrolig stolt over, at DanCenter, som det ældste udlejningsbureau i Danmark og det første kommercielle udlejningsbureau i Europa, har været med til at skabe fundamentet for feriehusudlejning, som vi kender det i dag. På 65 år har vi oprettet et omfattende net af lokalkontorer i hele Nordeuropa og skabt en helt unik kontakt mellem husejer og gæst – en forretningsmodel som vi i al ydmyghed kan tage æren for at have udbredt”.

2022 - DanCenter opkøber Bornholmske Feriehuse og indgår samarbejde om udlejningen af knap 1000 feriehuse på Bornholm.