Søg
Kontakt
Kontakt
Kontakt os Karriere Leverandør
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

Det nordiske køkken, friske råvarer, gårdbutikkens tilbud og familietid uden stress.

Det er blandt ingredienserne, når ferien giver jer tid til at kokkerere i sommerhuset.


På en hverdagsaften hos familien Danmark, er der sjældent tid til at bruge mange timer i køkkenet, når vasketøj, sport efter skole, madpakker og lektielæsning også skal klares. Men der er tid i sommerhuset, når alle er nede i tempo og samværet er i top. Her kan prøves nye opskrifter og forberedes gamle livretter. Og maden nydes i ro og mag.


Det kan vel være, at mange forbinder det seneste tiårs gastronomirevolution i Danmark under overskriften ”Det nordiske køkken” med Michelin-stjerner og dyre restaurantregninger. Men erfarne gæster i danske sommerhuse ved, at der længe har været nordiske råvarer på sommerhusbordet. Og at det ikke er dyrt.


I sommerlandet er der nemlig nem adgang til årstidens grønsager. I sommermånederne løber tænderne i vand ved tanken om friske jordbær, sprøde ærter og nye kartofler. Og året rundt er der adgang til spændende, lokale fødevarer fra gårdbutikker og lokale supermarkeder.


Fisk købt fra kutteren, krydderurter, hjemmesydet salt, lokalt opdrættet lam, svin og okse og mikrobrygget øl og akvavit er varer, der udover at smage fantastisk alle bærer på en historie om deres område.


I virkeligheden er det paradoksalt, hvor sjældent mange danskere har tid til samvær og kogekunst hjemme i hverdagen i de mange dyre køkkener, danskerne har investeret i. På ferien er der ikke kun tid. Langt de fleste køkkener i sommerhuse anno 2018 er veludstyrede og indbyder til hjemmelavede måltider.


Bon appetit – og god fornøjelse i sommerhuskøkkenet!




Morgenmads bananasplit-vaffel

4 stk.


VAFLER:

  • 3 dl. boghvedemel eller andet mel
  • 3 dl. mandelmælk eller andet mælk
  • 2 spsk. kakao
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. bagepulver

TIL SERVERING:

  • 4 små bananer
  • Yoghurt
  • Granola
  • Friske hindbær og blåbær

  • 1.
    Rør alle ingredienser til vaffeldejen sammen. Tænd for vaffeljernet og kom evt. lidt fedstof på vaffeljernet, hvis du ikke har slip-let plader. Kom ca. 1 dl dej på jernet – dejen behøver ikke nå helt ud til kanten. Bag vaflerne i ca. 5-7 minutter eller til lampen lyser og anbring på bagerist.
  • 2.
    Anret vaflerne i skåle med 1 banan delt på langs i hver med lidt afstand i mellem.
  • 3.
    Fyld mellemrummet op med yoghurt, drys med granola og pynt med friske bær og servér med det samme.

NB! hvis du ikke har et vaffeljern, kan dejen bages som pandekager.

Linsesalat med bagte rabarber, radiser og asparges

4-6 personer


  • 2 dl grønne linser
  • 4 stængler rabarber, i 2 cm tykke diagonale skiver
  • 1 bundt asparges, i 5 cm stykker
  • 1 bundt radiser, i kvarte
  • 100 g feldsalat, eller anden bladgrønt
  • 1 dl. hasselnødflager
  • 1 spsk. ahorn- eller agavesirup
  • salt og peber
  • lidt kokosolie eller olivenolie til stegning

Birkesdressing:

  • 1 citron, saften heraf
  • 2-3 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. blå birkes
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1-2 spsk. ahorn- eller agavesirup

  • 1.
    Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag den til.
  • 2.
    Kog linserne efter anvisning på posen og vend dem med 2 spsk. dressing, mens de stadig er varme.
  • 3.
    Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  • 4.
    Kom rabarberskiverne på pladen og vend dem med sirup, salt og peber. Sæt pladen i ovnen og bag dem i ca. 10 min. - hold øje med dem. De må ikke blive for bløde.
  • 5.
    Varm en pande op til høj varme, smelt olien og steg radiserne heri i 5 min. Tilsæt asparges og lad dem stege med i yderligere 3-4 min. Vend radiser, asparges og rabarber sammen med linserne.
  • 6.
    Kom feldsalaten i en skål og fordel linseblandingen ovenpå. Pynt med hasselnøddeflager og server resten af dressingen til.


Opskrifterne har vi fået fra pigerne bag Vanløse Blues og Copenhagenbyme - grøn og bæredygtig livsstil.