Det er blandt ingredienserne, når ferien giver jer tid til at kokkerere i sommerhuset.
På en hverdagsaften hos familien Danmark, er der sjældent tid til at bruge mange timer i køkkenet, når vasketøj, sport efter skole, madpakker og lektielæsning også skal klares. Men der er tid i sommerhuset, når alle er nede i tempo og samværet er i top. Her kan prøves nye opskrifter og forberedes gamle livretter. Og maden nydes i ro og mag.
Det kan vel være, at mange forbinder det seneste tiårs gastronomirevolution i Danmark under overskriften ”Det nordiske køkken” med Michelin-stjerner og dyre restaurantregninger. Men erfarne gæster i danske sommerhuse ved, at der længe har været nordiske råvarer på sommerhusbordet. Og at det ikke er dyrt.
I sommerlandet er der nemlig nem adgang til årstidens grønsager. I sommermånederne løber tænderne i vand ved tanken om friske jordbær, sprøde ærter og nye kartofler. Og året rundt er der adgang til spændende, lokale fødevarer fra gårdbutikker og lokale supermarkeder.
Fisk købt fra kutteren, krydderurter, hjemmesydet salt, lokalt opdrættet lam, svin og okse og mikrobrygget øl og akvavit er varer, der udover at smage fantastisk alle bærer på en historie om deres område.
I virkeligheden er det paradoksalt, hvor sjældent mange danskere har tid til samvær og kogekunst hjemme i hverdagen i de mange dyre køkkener, danskerne har investeret i. På ferien er der ikke kun tid. Langt de fleste køkkener i sommerhuse anno 2018 er veludstyrede og indbyder til hjemmelavede måltider.
Bon appetit – og god fornøjelse i sommerhuskøkkenet!
Morgenmads bananasplit-vaffel (4 stk.)
Linsesalat med bagte rabarber, radiser og asparges (4-6 pers.)
4 stk.
VAFLER:
TIL SERVERING:
NB! hvis du ikke har et vaffeljern, kan dejen bages som pandekager.
4-6 personer
Birkesdressing:
Opskrifterne har vi fået fra pigerne bag Vanløse Blues og Copenhagenbyme - grøn og bæredygtig livsstil.