Kontakt
Søg
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

FAQ omkring Covid-19 situationen ved udlejning af sommerhus

Hos DanCenter har vi stor forståelse for, at du som kunde kan have mange spørgsmål omkring fremtidige ferieophold. Vi har på denne side forsøgt at samle information, som vi tror er relevant for dig under dit ferieophold.

For oplysninger omkring grænseåbning og indrejseregler henviser vi til: reopen.europa.eu/da/
For oplysninger omkring Covid-19, afstandskrav m.m. henviser vi til: coronasmitte.dk

Er der spørgsmål, som vi ikke har besvaret i vores FAQ, er du naturligvis velkommen til at kontakte vores kundeservice. Bemærk dog at vi i øjeblikket kan have lange svartider på både telefon og e-mail.

Din sikkerhed er vigtig for os - se mere her

Har du bestilt et ferieophold, som ikke kan gennemføres som følge af rejserestriktioner, vil vi kontakte dig pr. e-mail.Senest opdateret 30/6 2020 kl. 09.00

Kære Gæst


Efter længere tids nedlukning ser vi nu, at flere lande åbner deres grænser for turister. Lokale smitteudbrud kan gøre, at enkelte lande eller regioner forbyder eller begrænser ferierejser midlertidigt.

Herunder finder du generelle regler for rejser til lande hvor DanCenter udlejer ferieboliger. Bemærk at reglerne kan ændres med øjeblikkelig virkning, og at vi ikke kan garantere, at nedenstående oversigt vil nå at blive opdateret. Vi anbefaler derfor, at du løbende holder øje med lokale myndigheders hjemmesider.

Jeg bor i Danmark og har bestilt sommerhus i Danmark?
Der er ikke pålagt et rejseforbud i Danmark, så du kan stadig tage på ferie i sommerhus i Danmark. Vores normale lejebetingelser gælder.

Jeg bor i Danmark og har bestilt sommerhus i Norge, hvordan er min situation?
Fra den 15. juni 2020 er det igen muligt for danskere at rejse på ferie i Norge.

Jeg bor i Danmark og har bestilt sommerhus i Sverige med ankomst inden d. 31/8 2020, hvordan er min situation?
Udenrigsministeriet har den 29. maj 2020 besluttet at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Sverige frem til og med den 31. august 2020. Da der ikke er tale om et rejseforbud til Sverige, så gælder force majeure-reglen ikke. DanCenter er over for vores svenske husejere, forpligtet til at betale lejeindtægter, og derfor gælder vores normale lejebetingelser.

Jeg bor i Danmark og har bestilt sommerhus i Tyskland, hvordan er min situation?
Fra den 15. juni 2020 er det igen blevet muligt for danskere at rejse på ferie i Tyskland. Pga. strenge rengøringskrav fra de tyske myndigheder er der midlertidigt indført obligatorisk slutrengøring på alle DanCenters huse i Tyskland. Har du allerede booket huset uden rengøring, vil du blive opkrævet et beløb for rengøring på stedet. Beløbet indeholder et Covid-19-tillæg på 20-30 EUR afhængigt af husets størrelse. Dette tillæg vil du også blive opkrævet, hvis du har booket et hus med rengøring før Covid-19-tillægget blev indført medio april.


Spørgsmål og svar

Vi har samlet nogle af de spørgsmål, vi modtager for tiden.

Hvor finder jeg information om gældende rejserestriktioner?

På EU´s hjemmeside reopen.europa.eu/da/ er en oversigt over de enkelte landes rejserestriktioner.

Hvor finder jeg statens informationer omkring Covid-19?

coronasmitte.dk kan du få svar på langt de fleste spørgsmål omkring Covid-19.

Kan du få udleveret nøglen til sommerhuset uden at komme i kontakt med andre?

Ankommer du til lokalkontoret indenfor kontorets åbningstid, udleveres nøglen til dit sommerhus over disken. På lokalkontoret finder du både hånddesinfektion og afstandstape på gulvet.

Hvis du ankommer udenfor lokalkontorets åbningstid, finder du nøglen i en kuvert i nøgleskabene udenfor. ligger i en kuvert uden for kontoret, når du ankommer til et af vores lokalkontorer.

Uanset hvad står vore medarbejdere klar, hvis du har spørgsmål. Det er blot at ringe på det telefonnummer, der står på opslaget på døren. Læs mere omkring din sikkerhed ved at booke med DanCenter .

Kan du stadig handle ind, når du kommer frem til din destination?

Du kan sagtens handle ind, når du kommer frem til din destination. Hvis du gerne vil holde afstand, kan du handle ind hjemmefra og tage dine varer med. Eller du kan bestille varer til levering med f.eks. Coop MAD.

Hvordan er rengøringen i sommerhuset?

Vores sommerhuse bliver altid gjort grundigt rene, når gæster flytter fra huset, og det gør de selvfølgelig også nu. Vi følger naturligvis alle de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen giver for rengøring.

Hvordan skal du forholde dig, hvis du bliver smittet inden ankomst?

I tilfælde af, at du bliver smittet med covid-19 inden ankomst, henviser vi til Gouda Rejseforsikring jvf. lejebetingelserne. Såfremt du har valgt at tilkøbe en forsikring.

Hvordan skal du forholde dig, hvis du bliver smittet på ferien?

Hvis du bliver smittet på din ferie, bedes du søge lægefaglig hjælp via akuttelefonen. De vil guide dig. Samtidig skal du informere vores lokalkontor om situationen.

Vi skal af sted i sommerhus mere end 10 personer, hvordan er vi stillet?

Fra 8. juni 2020 steg forsamlingsforbuddet til 50 personer. Uanset hvor højt eller lavt forsamlingsforbuddet er, så betragtes sommerhuse som private boliger. På den baggrund er det op til gæsterne selv at vurdere hvor mange personer, det er ansvarligt at samles i sommerhuset. Derfor er det heller ikke muligt at lægge bookinger på sommerhuse til mere end 10 personer ind under reglerne om force majeure.Hvis du har spørgsmål om covid-19 skal du først og fremmest søge information på hjemmesiden coronasmitte.dk og ellers ringe til corona-hotlinen på +45 70 20 02 33.