Kontakt
Søg
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

FAQ omkring Covid-19 situationen ved udlejning af sommerhus


Hos DanCenter har vi stor forståelse for, at du som kunde kan have mange spørgsmål omkring dit fremtidige ferieophold ift. corona. Vi har på denne side forsøgt at samle den information, som vi tror, er relevant for dig i forbindelse med dit ferieophold.

Hold dig opdateret her

For oplysninger omkring grænseåbning og indrejseregler henviser vi til: reopen.europa.eu/da/
For oplysninger omkring Covid-19, afstandskrav m.m. henviser vi til: coronasmitte.dk

Lokale smitteudbrud kan gøre, at enkelte lande eller regioner forbyder eller begrænser ferierejser midlertidigt. Såfremt du har et ferieophold, som ikke kan gennemføres som følge af rejserestriktioner, vil vi kontakte dig pr. e-mail. I andre situationer gælder vores normale annulleringspolitik jf. Lejebetingelser.

Spørgsmål og svar

Vi har samlet nogle af de spørgsmål, vi modtager for tiden. Hvis der er spørgsmål, som vi ikke har besvaret i vores FAQ, er du naturligvis velkommen til at kontakte vores kundeservice. Bemærk dog at vi i øjeblikket kan have lange svartider på både telefon og e-mail. Din sikkerhed er vigtig for os - se mere her

Jeg har booket en feriebolig i Danmark, hvordan skal jeg forholde mig?

Der er intet rejseforbud i Danmark. Du kan holde dig opdateret om de gældende rejseregler i Danmark her.

Eller du kan holde dig opdateret på EU´s hjemmeside reopen.europa.eu/da/ , hvor der findes en oversigt over de enkelte landes rejserestriktioner.

Jeg har booket en feriebolig i Sverige, hvordan skal jeg forholde mig?

Rejserestriktionerne bliver hele tiden opdateret. Du kan holde dig opdateret på de gældende rejseregler for at rejse til Sverige her.

Eller du kan holde dig opdateret på EU´s hjemmeside reopen.europa.eu/da/ , hvor der findes en oversigt over de enkelte landes rejserestriktioner.

Jeg har booket en feriebolig i Norge, hvordan skal jeg forholde mig?

Situationen og rejserestriktionerne bliver hele tiden opdateret. Du kan holde dig opdateret på de gældende rejseregler for at rejse til Norge her.

Eller du kan holde dig opdateret på EU´s hjemmeside reopen.europa.eu/da/ , hvor der findes en oversigt over de enkelte landes rejserestriktioner.

Jeg har booket en feriebolig i Tyskland, hvordan skal jeg forholde mig?

Rejserestriktionerne bliver hele tiden opdateret, og situationen omkring covid-19 udvikler sig. Du kan holde dig opdateret på de gældende rejseregler til Tyskland her.

Eller du kan holde dig opdateret på EU´s hjemmeside reopen.europa.eu/da/ , hvor der findes en oversigt over de enkelte landes rejserestriktioner.

Der er krav om karantæne, hvordan skal jeg forholde mig?

Som antallet af smittetilfælde stiger indfører flere lande krav om karantæne ved ankomst til en destination eller ved hjemkomst. Et karantænekrav er ikke det samme som et rejseforbud. Derfor gælder de normale annulleringspolitik jf. Lejebetingelserne pkt. 6 .

Med mere end 35 dage til ankomst kan du annullere dit ophold mod et annulleringsgebyr (ekskl. administrationsgebyr). Brug selvbetjeningsfunktionen, som du får adgang til via linket i emailen med bookingbekræftelsen, til at annullere dit ophold. Her kan du også se den præcise beregning af annulleringsgebyret for lige din booking.

De gældende regler for annullering, finder du i Lejebetingelserne pkt. 6 .

Jeg har booket en feriebolig, men vil gerne annullere - kan jeg det?

Med mere end 35 dage til ankomst kan du annullere dit ophold i sommerhus mod et annulleringsgebyr (ekskl. administrationsgebyr). Brug selvbetjeningsfunktionen, som du får adgang til via linket i emailen med bookingbekræftelsen, til at annullere dit ophold. Her kan du også se den præcise beregning af annulleringsgebyret for lige din booking.

De gældende regler for annullering, finder du i Lejebetingelserne pkt. 6 .

Kan jeg ombooke til et andet hus?

Hvis du gerne vil ombooke din ferie i sommerhuset til et andet tidspunkt, kan du foretage en ombooking jf. Lejebetingelserne pkt. 7 .

I emailen med bookingbekræftelsen finder du et link til selvbetjeningsfunktionen. Her kan du selv foretage din ombooking.

Hvor finder jeg informationer omkring Covid-19?

På Danmarks officielle hjemmeside for Covid-19 - coronasmitte.dk - kan du finde svar på langt de fleste spørgsmål omkring Covid-19.

Du kan også holde dig opdateret på rejserestriktionerne for Norge , Sverige og Tyskland.

Vi skal flere personer i sommerhus, hvordan er vi stillet?

Uanset hvor højt eller lavt forsamlingsforbuddet er, så betragtes sommerhuse som private boliger. På den baggrund er det op til gæsterne selv at vurdere, hvor mange personer det er ansvarligt at samles i sommerhuset. Derfor er det heller ikke muligt at annullere bookinger på sommerhuse i henhold til reglerne om Force Majeure. Det betyder, at de normale annulleringsbetingelser gælder jf. Lejebetingelser.

Du kan læse mere om forsamlingsforbuddet på coronasmitte.dk

Kan du få udleveret nøglen til sommerhuset uden at komme i kontakt med andre?

Ankommer du til lokalkontoret indenfor kontorets åbningstid, udleveres nøglen til dit sommerhus over disken. På lokalkontoret finder du både hånddesinfektion og afstandstape på gulvet.

Ankommer du udenfor lokalkontorets åbningstid, finder du nøglen i en kuvert i nøgleskabene udenfor.

Hvis du har spørgsmål, står vores medarbejdere på lokalkontoret klar til at hjælpe. Det er blot at ringe på det telefonnummer, der står på opslaget på døren. Læs mere omkring din sikkerhed ved at booke med DanCenter .

Hvordan er rengøringen i sommerhuset?

Vores sommerhuse bliver altid gjort grundigt rene, når gæster flytter fra huset, og det gør de selvfølgelig også nu. Vi følger naturligvis alle de retningslinjer, som myndighederne giver for rengøring.

Hvordan kan jeg handle ind til min ferie i sommerhus uden at komme i kontakt med andre?

Du kan sagtens handle ind, når du kommer frem til din destination. Hvis du gerne vil holde afstand, kan du handle ind hjemmefra og tage dine varer med. Eller du kan bestille varer til levering med f.eks. Coop MAD.

Hvordan skal du forholde dig, hvis du bliver smittet inden ankomst?

I tilfælde af, at du bliver smittet med covid-19 inden ankomst, henviser vi til Gouda Rejseforsikring jvf. Lejebetingelserne. Såfremt du har valgt at tilkøbe en forsikring.

Hvordan skal du forholde dig, hvis du bliver smittet på ferien?

Hvis du bliver smittet på din ferie, bedes du søge lægefaglig hjælp via akuttelefonen. De vil guide dig. Samtidig skal du telefonisk informere vores lokalkontor om situationen.Hvis du har spørgsmål om covid-19 skal du først og fremmest søge information på hjemmesiden coronasmitte.dk og ellers ringe til corona-hotlinen på +45 70 20 02 33.