Kontakt
Søg
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

FAQ omkring Corona situationen ved udlejning af sommerhus

Vi forstår godt, at det er en vanskelig situation, og der opstår en masse spørgsmål nu. Vi er klar til at vejlede dig bedst muligt.

Vi holder os løbende opdateret og følger med i udviklingen. Derfor vil vi også løbende opdatere denne side, så du er sikret den rette information. Det betyder dog også, at vi tager forbehold for, at informationerne på denne side kan ændre sig.

Din sikkerhed er vigtig for os - se mere her

Vores kundeservice har i øjeblikket meget travlt, så vi opfordrer til, at du søger information her på siden.

Bliver din rejse annulleret pga. rejseforbud, så vil du modtage en mail fra os med nærmere informationer.Senest opdateret 2/6 2020 kl. 16.00

Kære Gæster


På grund af covid-19 har flere lande lukket deres grænser. Det påvirker naturligvis gæster fra Norge, Sverige og Tyskland, der skal holde ferie i Danmark samt danskere bosat i Danmark, der skal holde ferie i Norge, Sverige eller Tyskland. Danskere bosat i Danmark er dog ikke pålagt rejseforbud i Danmark, dvs. at du gerne må rejse rundt i Danmark.

Force majeure-reglen

Alle vores udenlandske gæster, som skal holde ferie i Danmark samt danskere der skal til Norge eller Tyskland kan desværre ikke gennemføre deres lejemål pga. force majeure (fx rejseforbud). Se hvad der gælder for dit ophold nedenfor:

Jeg bor i Danmark og har bestilt sommerhus i Danmark?
Der er ikke pålagt et rejseforbud i Danmark, så du kan stadig tage på ferie i sommerhus i Danmark. Vores normale lejebetingelser gælder.

Jeg bor i Danmark og har bestilt sommerhus i Norge, hvordan er min situation?
Fra den 15. juni 2020 er det igen muligt for danskere at rejse på ferie i Norge. Indtil da er Norges grænser stadig lukkede for alle, som ikke har norsk pas eller arbejds- eller opholdstilladelse.
Bookinger med ankomst inden d. 15/6 2020 er blevet annuleret, og du modtager mail med informationer herom.

Jeg bor i Danmark og har bestilt sommerhus i Sverige med ankomst inden d. 31/8 2020, hvordan er min situation?
Udenrigsministeriet har den 29. maj 2020 besluttet at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Sverige frem til og med den 31. august 2020. Da der ikke er tale om et rejseforbud til Sverige, så gælder force majeure-reglen ikke. DanCenter er over for vores svenske husejere, forpligtet til at betale lejeindtægter, og derfor gælder vores normale lejebetingelser.

Jeg bor i Danmark og har bestilt sommerhus i Tyskland, hvordan er min situation?
Fra den 15. juni 2020 er det igen muligt for danskere at rejse på ferie i Tyskland. Indtil da er Tysklands grænser stadig lukkede.
Bookinger med ankomst inden d. 15/6 2020 er blevet annuleret, og du modtager mail med informationer herom.


Spørgsmål og svar

Vi har samlet nogle af de spørgsmål, vi modtager for tiden.

Vi skal af sted i sommerhus mere end 10 personer, hvordan er vi stillet?

Har du en booking til et ophold i et sommerhus for 10 eller flere personer henviser vi til, at til bekendtgørelse 2020-03-17 nr. 224 §1, stk. 2, hvoraf det fremgår, at forbud mod større forsamlinger ikke gælder private boliger. En feriebolig anses som en privat bolig. Derfor er det ikke muligt at lægge den nævnte booking ind under reglerne om force majeure.

Ovenstående gælder på nuværende tidspunkt for bookinger med ankomst frem til 10/5 2020.

Kan du få udleveret nøglen til sommerhuset uden at komme i kontakt med andre?

Nøglen til dit sommerhus ligger i en kuvert uden for kontoret, når du ankommer til et af vores lokalkontorer. På den måde sikrer vi både dig, og vores medarbejdere mod smittefare. Vore medarbejdere er dog tilstede, hvis du har spørgsmål. Det er blot at ringe på det telefonnummer, der står på opslaget på døren.

Læs mere omkring din sikkerhed ved at booke med DanCenter .

Kan du stadig handle ind, når du kommer frem til din destination?

De danske detailkæder og regeringen har meldt ud, at der er mad nok, så ingen grund til hamstring! Ellers kan der bestilles varer til levering fra f.eks. Coop MAD.

Hvordan er rengøringen i sommerhuset?

Vores sommerhuse bliver altid gjort grundigt rene, når gæster flytter fra huset, og det gør de selvfølgelig også nu. Vi følger naturligvis alle de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen giver for rengøring.10

Hvordan skal du forholde dig, hvis du bliver smittet inden ankomst?

I tilfælde af, at du bliver smittet med covid-19 inden ankomst, henviser vi til Gouda Rejseforsikring jvf. lejebetingelserne. Hvis du har tilkøbt en forsikring.

Hvordan skal du forholde dig, hvis du bliver smittet på ferien?

Hvis du bliver smittet på din ferie, bedes du søge lægefaglig hjælp via akuttelefonen. De vil guide dig. Samtidig skal du informere vores lokalkontor om situationen.Hvis du har spørgsmål om covid-19 skal du først og fremmest søge information på hjemmesiden coronasmitte.dk og ellers ringe til corona-hotlinen på +45 70 20 02 33.