Søg
Kontakt
Kontakt
Kontakt os Karriere Leverandør
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

Gå på opdagelse på de 5 mest fantastiske vandreture i Danmark


Danmark kan måske ikke byde på et imponerende højland eller storslåede fjelde. Men det er måske ikke så tosset. For bjergbestigning kan være virkelig udfordrende. I stedet roser vi vores flade landskab, som gør vandreture tilgængelige for alle, og de spektakulære udsigter, som man kan se langs de danske vandrestier. Her finder du vores bud på de 5 mest fantastiske vandreture i Danmark.

Se sommerhuse på Bornholm

Se sommerhuse i Nordjylland

Sommerhuse i Sydøstjylland og Als


1. Gendarmstien


Gendarmstien (ca. 84 km) går nu fra Padborg, tæt på den dansk-tyske grænse, via Kollund, Gråsten, Broagerland og Vemmingbund, forbi Dybbøl og videre til Sønderborg og Høruphav på Als. Du følger kysten det meste af turen, mens du passerer gennem et varieret landskab med skove, moser og enge. Gendarmstien blev den første europæiske kvalitetsvandrerute i Danmark, da den blev anerkendt af European Hiking Federation som en "Leading Quality Trail - Best of Europe". Den opfylder kriterierne for at have et varieret landskab, naturattraktioner, udsigter, kulturhistorie og seværdigheder. Den er på toppen af listen fordi den helt sikkert er et besøg værd.


2. Kyst til Kyst Stien


Kyst til kyst-stien fører dig gennem en række forskellige landskaber og udsigter. På den over 140 km lange vandresti fra vest til øst mødes flade og store floddale med et kuperet terræn.


For omkring 16.000 år siden, under den sidste istid, blev det hele skabt. Landet mellem Bække og Hovborg var dengang dækket af is. Der var et tundra-miljø før isen, hvor man bl.a. kunne støde på mammutter. Store smeltevandsfloder strømmede vestpå fra isens kant. De flade floddale mod vest blev skabt af flodernes sand og grus. I det flade landskab kan man se bakkeøer som forhøjninger og bjerge. De blev skabt for ca. 140.000 år siden under den sidste istid. Isen efterlod et vildt terræn i øst, da den skiftevis rykkede frem og tilbage. Det er dette landskab, der findes flere steder i Vejle Ådal.


3. Himmelbjergruten


Omkring Himmelbjerget og Silkeborgsøerne fører Himmelbjergruten dig gennem et meget spændende og varieret terræn. Der er en højdeforskel på ca. 125 meter mellem søens niveau og toppen af Himmelbjerget, hvor Gudenåen passerer gennem Himmelbjergsøerne. Kong Christian VIII købte Himmelbjerget til det danske folk i 1840. Siden da har "bjerget" fungeret som et samlingspunkt for landet, hvor der har været afholdt årlige grundlovsfester siden den danske grundlovs femårsdag i 1854. Siden udflugtsskibet Hjejlen blev søsat i 1861 er rejsende kommet til det maleriske Himmelbjerg, først med tog og siden med bil.


4.Marskstien


Den gamle træksti er en vandresti, der går langs med Gudenåen mellem Silkeborg og Randers, hvor du kan komme tæt på floden og naturen og få chancen for at opleve sjældne naturoplevelser. Vejen blev oprindeligt bygget til heste og bådsmænd, som tidligere transporterede varer mellem Silkeborg og Randers i store skonnerter. Efter papirfabrikkens åbning i 1845 toppede sejlads trafikken på Gudenåen i Silkeborg. Det var den eneste metode, der dengang var til rådighed for at få store mængder gods ind og ud af byen. Indtil starten af Første Verdenskrig kunne man se skonnerter sejle på Gudenåen. Stien er ca. 75 kilometer lang.


5.Bornholms Kyststi


En god måde at opleve Bornholm på er at tage den 120 km lange Bornholms Kyststi, der går rundt om øen langs kysten. Mange af Bornholms mindre og større byer ligger på ruten rundt. Der vil også være mange muligheder for at finde et røgeri til at stille din appetit, mens du vandre forbi nogle af Bornholms mere end 30 havne og fiskersamfund. Det meste af rejsen tilbringes dog i uspoleret natur, hvor både klippeudsigter og sandstrande giver dig en vidtstrakt udsigt over Østersøen. Hvis du vælger kyststien fra Rønne 'med uret', starter din tur her. Dette er en nogenlunde jævn strækning af kystvandringen, som er en af de korteste strækninger. Der er mange muligheder for at nyde landskabet og udsigten over havet, og på varme dage om året kan de vidtstrakte sandstrande friste dig til at tage en dukkert.