Søg
Kontakt
Kontakt
Kontakt os Karriere Leverandør
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

5 skove til en perfekt skovtur


I Danmark er skoven aldrig langt væk fra din bopæl. Træerne lokker dig til hyggelige familiepicnicer og hjemmelavede frokoster. Og skovene lokker dig til at lege, løbe og udforske i lysninger og mellem træerne.

Sommerhuse på Nord- og Østsjælland

Sommerhuse på Nordvestsjælland

Sommerhuse på Syd-Vest Sjælland


Tag på eventyr i Rold skov


Faktisk var Rold Skov Danmarks største skov indtil 2004. Men Silkeborgskovene, som indtil da var blevet regnet som flere skove, overhalede den i begyndelsen af 2000'erne. Silkeborgskovene omtales nærmere nedenfor.


Den 80 kvadratkilometer store Rold Skov ligger ikke langt fra Aalborg. Skoven har et af landets dybeste ådale og er hjemsted for en lang række forskellige dyr. Du kan se alt fra kronvildt til odder, grævling, ræv og et hav af fugle, mens du holder picnic i den eventyrlige skov. Natuglen færdes også i Rold Skov, og hvis du kommer der om dagen, kan du måske observere den døsende i et hult træ. Den mystiske skov er også et paradis for rovfugle, og hvis du er heldig, kan du muligvis opleve en musvåge eller en gøg.


Det højeste træ


Silkeborgskovene er det største skovområde i Danmark. Rundt om og syd for Silkeborg er der 128 kvadratkilometer skov.


Der er tale om en klynge mindre skove der hver især grænser op til Silkeborgsøerne. Skovene er perfekte til picnics, vandreture og endda overnatning, fordi de har en række stier og andre udendørs faciliteter. Danmarks højeste træ findes i Sønderskov Skov, et af skovområderne. En douglasgran der er vurderet til at være 53,7 meter højt, hvilket er samme højde som 31 personer, der i gennemsnit er 170 centimeter høje. Altså et meget højt træ!


De fleste danske pattedyr, herunder forskellige hjorte, grævling og ræv, kan man støde på, hvis man går en tur i Silkeborgskovene. Det er også muligt at se sortspætte, isfugl og hornugle.


Dyrehaven, en vidunderlig skov


Du kan komme til Jægersborg Dyrepark ved at tage S-toget fra Københavns centrum til Klampenborg Station. Frederik III anlagde skovparken i 1669, fordi han havde brug for et sted at gå på jagt. Derfor blev hjorte bragt fra nær og fjern og dette er en af årsagerne til de ca. 2.000 hjorte, der i dag er til stede i skovområdet. 7,5 millioner mennesker besøger skoven hvert år, sandsynligvis som følge af Dyrehavens ekstraordinære størrelse og åbenhed som et vandredestination. Der findes også gamle smukke træer i Dyrehaven.


Hareskoven, Vestskoven og Kongelunden er yderligere skove tæt på København. Så der er mange muligheder for at gå en tur i skoven omkring byen.


Skovtur med udsigt


Gisselfeld Klosters Skov er et besøg værd, hvis du ønsker at tage på en unik skovtur. Et 45 meter højt tårn ligger i hjertet af skoven, så du kan se den fra oven. Der er en fantastisk udsigt over det privatejede skovområde efter den 650 meter lange klatretur til tårnets top. Kun knap 75 kilometer adskiller skovområdet fra København. Tårnets første gæster ankom i marts 2019. Camp Adventure står i øjeblikket for driften af det. Det fantastiske tårn i skoven er også skabt af arkitektfirmaet Effekt. Der blev brugt stål og egetræ til at konstruere tårnet.


På skovtur tilbage i tiden


Boserup Skov, Store Kattinge Sø og Lille Kattinge Sø ligger få kilometer vest for Roskilde. Beliggenheden er ideel til en spadseretur med venner eller familie.


Du kan overnatte i et shelter i skovens nordøstlige område, men du skal gå derhen, da der ikke er nogen parkeringsplads i nærheden af campingpladsen. På Boserupvej er der mulighed for parkering tæt på skovkanten. Boserup Skov er hjemsted for en lang række fugle, bl.a. fordi gamle, hule eller rådnende træer bliver stående, hvilket er til gavn for arter som f.eks. karmindompap. Skoven har en lang historie, og på et tidspunkt tilhørte den kongen, som gav den til Københavns Magistrat i 1661. Danmarks Naturfredningsforening pressede på for at få skoven solgt til Miljøministeriet i 1995 i stedet for at lade private personer købe den. Derfor har alle nu adgang til naturoplevelser i skoven, også uden for stierne, dag og nat.


DanCenter har mange sommerhus i eller omkring Danmarks smukke skove så du virkelig kan nyde din nye baghave og få masser af dejlige oplevelser med familie eller venner.