Søg
Kontakt
Kontakt
Kontakt os Karriere Leverandør
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

Disse 7 must-see seværdigheder i Jylland du ikke må gå glip af

Disse 7 must-see seværdigheder i Jylland du ikke må gå glip af

Disse betagende seværdigheder vil imponere dig! Lige fra ikoniske monumenter, der taber deres kamp mod det mægtige hav, til skjulte skatte, der langsomt bliver dækket af tidens sand, Nordjylland er virkelig en region med overraskende vidundere.

Råbjerg Mile

Ørken? I Danmark? Altså, teknisk set nej, men det er tæt på! Råbjerg Mile er et fascinerende fænomen; en enorm sandklit du kan opleve til fods, det er Nordeuropas største, og den bevæger sig med 15 meter om året tættere på Grenen, toppen af Danmark. Når du træder ind i dette månelignende landskab, glemmer du, at du er mindre end 20 minutter fra feriebyen Skagen i det nordlige Danmark!

Den imponerende sandklit, Råbjerg Mile, er ca. 1 km bred og 1 km lang, den består af ca. 3,5 mio. m3 sand og er 40 meter høj. Forsøg på at stoppe den har været forgæves. Om et eller to århundrede forventes den at dække hovedvejen til Skagen.

Området omkring Råbjerg Mile byder på en bred vifte af cykel- og vandrestier samt sjov for både store og små. Kan du ikke få nok af dette sted? Så book et feriehus i området for at blive længere.


Besøg en begravet kirke

I klitterne vest for Skagen finder du tårnet på Sankt Laurentius Kirke, som i dag også er kendt som "Den tilsandede kirke". I det 14. århundrede var dette den største kirke i Vendsyssel, men i 1795 blev kommunen tvunget til at lukke kirken på grund af sandfygning, der havde blokeret vejen til kirken.

Når du kommer tæt på det imponerende hvide tårn fra det 14. århundrede, som stadig er synligt i dag, står du faktisk ovenpå resten af kirken. Den blev fuldstændig begravet i sand for over 200 år siden. Kirken, der er begravet i sand, er nu en smuk ramme for kulturelle arrangementer og et godt sted at tage billeder.

Om sommeren arrangerer Skagen Kirke en friluftsgudstjeneste med blæsermusik ved den tilsandede kirke hver torsdag aften kl. 19.30 fra midten af juni til midten af august. 400 m fra kirken er der en parkeringsplads med en legeplads, borde, bænke og toiletter - og om sommeren er der en kiosk, hvor der sælges billetter til at komme ind i kirketårnet.


Thy National Park

Tag på opdagelse i Danmarks vildeste nationalpark med uberørte klitter, snoede skove og traditionelle kystbyer. I fiskerbyer som Stenbjerg er det let at se, hvorfor de lokale rutiner og traditioner i og omkring Nationalpark Thy er præget af det kraftfulde Vesterhav. Du kan endda tage med på fisketure med lokale fiskere for at få en ægte smagsprøve på det autentiske liv i parken.

Thy er på New York Times' liste over et af de "52 steder for en forandret verden" i 2022. I det omkringliggende område er der mange vandre- og cykelstier, f.eks. til Flade Sø, Ørum Sø og Vandet Sø. For dem, der kan lide at være aktive i vandet, er et besøg på Cold Hawaii i Klitmøller centrum for ekstrem vandsport i Danmark. De gode forhold i Nordsøen og de kraftige strømme giver meget gode bølger. De roligere farvande er også gode til at padle i.

Hvis du er til frisk fisk, kan du besøge de gamle fiskerbyer Hanstholm og Stenberg. Herfra kan du tage dejlige ture til de berømte fyrtårne nær Lodbjerg.


Tanghusene på Læsø

Når man taler om det bedste fra havet... Tage lavet af tang har været en tradition på Læsø i århundreder, og i dag kan du besøge 19 hytter med de traditionelle tangtage. Læsø er også en ø, der er kendt for sit udsøgte havsalt, og du kan besøge saltværket og se, hvordan det bliver lavet. Læsø er en fantastisk ø til en dagstur på opdagelse.

Læsø er en perle i Kattegat med et frodigt landskab, mange seværdigheder og kulinariske fristelser. Øen har det højeste antal solskinstimer i Danmark og er det sted, hvor du kan slappe helt af, hvis du vil slippe væk fra hverdagen. Det tager kun 90 minutter med færgen fra Frederikshavn, før du kan fordybe dig i den helt unikke ø-fornemmelse, og eventyret kan begynde.

På Læsø er der masser af muligheder for en sjov og aktiv ferie. Der er golfbaner med udsigt over havet og et utal af vandre- og cykelruter, som man kan udforske. Forkæl dine smagsløg med de mange lokale råvarer fra Læsø, mens du nyder den intime lokale atmosfære på øens spisesteder og restauranter. Eller besøg et af de mange røgerier for at få frisk fisk tilberedt efter bedste Læsø-tradition.


De sammenstødende farvande ved Grenen

Grenen er ikke kun Danmarks nordligste punkt. Det er også et naturvidunder af kolliderende havområder, et enestående skue, som man kun kan se få steder i verden. Svømning bør dog overlades til de lokale sæler, da strømmen er for stærk. Men en dukkert i det lavvandede vand er en uforglemmelig oplevelse for alle.

Landskabet omkring Grenen er et beskyttet naturreservat og rummer et rigt dyreliv: her soler sælerne sig på stranden, og turisterne kan komme helt tæt på. Det er også det område i Danmark, hvor de fleste fuglearter kan observeres, især rovfugle om foråret.

Du kan følge en af "Grenensporene" (grænsesporene) for at lære mere om både områdets natur og historie. Fra parkeringspladsen ved Grenen er der fire vandrestier, hvoraf den ene er egnet til cykler, kørestole og barnevogne. Stierne fører dig forbi alle seværdighederne i Grenen.


Den ikoniske Rubjerg Knude

Dette er en af Danmarks mest ikoniske seværdigheder, men du skal skynde dig at se den! Om få år kan det berømte fyrtårn, der ligger på stejle klitter ved Danmarks nordkyst, forsvinde i havet.

Det er utroligt at tænke på, at da fyret blev bygget for over 100 år siden, lå det 200 meter inde i landet! Kom her, mens du stadig kan, og prøv at klatre op til det spektakulære udsigtspunkt på toppen.

Der er ca. 20 minutters gang fra parkeringspladsen, og du kan nyde en fantastisk udsigt lige fra start. Vandringen kan opleves som hård, fordi man går op ad klitten. Landskabet er fantastisk, og børnene kan lege i timevis i det saharalignende landskab.


Vikingegårdene i Aalborg

En af de bedst bevarede seværdigheder fra vikingetiden i de nordiske lande. De nordiske vikinger har en spændende dramatisk historie at fortælle, men hvordan levede de i jern- og vikingetiden i Aalborg?.

Ved at besøge Lindholm Høje & Lindholm Høje Museum får du mange spændende oplevelser og svar på, hvordan vikingerne levede. Hvordan var deres dagligdag, hvad spiste de, og hvordan tilberedte de deres mad? Lær om deres tro og religion, og hvordan de forberedte sig til de store søslag med vikingerne.

Vikingefundene på kirkegården Lindholm Høje er enestående. Her er der fundet 682 grave og 150 stenskibe. Hvis du går nord for kirkegården, kan du stadig udforske resterne af en vikingelandsby.


Se alle ferieboliger i Skagen

Se alle ferieboliger på Læsø

Se alle ferieboliger i Nordjylland