Søg
Kontakt
Kontakt
Kontakt os Karriere Leverandør
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

Drømmeferie Danmark - rejsetips til Bornholm


Bornholm er en dansk ø ud for Sveriges sydkyst og byder udover varieret smuk natur på hyggelige byer. Havet er altid kun et stenkast væk. Lad os inspirere dig, når vi præsenterer dig for de smukkeste bornholmske insidertips på øen.


Besøg den danske drømmedestination Bornholm

Besøg Sandvig på den nordlige spids

Oplev solen over Gudhjem

Slusegård vandmølle

Et absolut bornholmsk insidertip er den gamle Slusegård Vandmølle og den lokale café. Vandmøllen og caféen ligger i et naturreservat og er et symbol på tidligere historie, hvor husene her tilhørte en sommerhusbebyggelse. Caféen rummer også billeder fra sin nærhed, fra udgravninger, som Dronning Margrethe deltog i i 1960'erne. Det er et absolut højdepunkt om sommeren!


Kultippen

Kultippen er et af de mest specielle bornholmske højdepunkter. Her føler du, at du er på en anden planet, så snart du kommer ud på området, uden overdrivelse. Det smukke sted ved havet blev faktisk skabt under udvinding af ler og brunkul.

Svaneke

Svaneke er nok den smukkeste på Bornholm, den blev endda kåret som den smukkeste lille by i Danmark, det var i 2013. Gå en tur gennem gaderne, spis på hyggelige restauranter, lad dig friste af de regionale specialiteter og tag helt sikkert en masse af billeder!


Snogebæk

Det lille fiskerleje bør ikke mangle på vores liste over bornholmske insidertips. Stedet har formentlig været beboet før 1500-tallet og er dermed en del af Danmarks og øens historiske arv. Her kan du besøge den smukke havn og røgeriet. Hvert år i juli finder den velkendte havnefestival sted her. Bemærk golfelskere: en af ​​øens mest populære golfbaner ligger ikke langt fra Snogebæk.

Almindingen

Et andet must-see på Bornholm er den 6000 hektar store Almindingen skov. Ikke alene er naturen smuk og luften frisk, men der er også meget at opdage, såsom den store gyngesten og ruinerne af Lilleborg og Gammleborg Slot. Du kan også opleve søerne Svinemose og Bastemose her. Der tilbydes også ture i Almindingen. Så du kan lære området at kende på en helt særlig måde.

Kyststi på det sydlige Bornholm

Kysten på den sydlige del af øen er blandt vores bornholmske insidertips. Her løber en kyststi 120 km langs hele kysten. Denne kyststi nydes bedst, hvis du faktisk stopper i byerne undervejs og kombinerer dette med en overnatning. Sådan lærer du virkelig Bornholm at kende og den bedste måde at komme i kontakt med de venlige danskere på. På vejen møder du de smukkeste steder ved kysterne og ser havet fra alle sider. Lad dig fortrylle!


Hammerhavn

Hammerhavn ligger syd for Hammerknuden. Havnen var i 1800-tallet Hammershus Fæstnings mole og blev brugt til udskibning af granit. I dag er der stadig meget, der minder om havnens historie, det er et rigtigt insidertip for historie-elskere. Du kan besøge den romantiske havn, sejle i båd eller sejle i kajak, og du kan besøge klippehulen Våde Ovn. Eller sejl på et stand-up paddleboard. Til en vandre- eller cykeltur er Hammerhavn et ideelt hvilested, hvor man kan nyde omgivelserne. Her finder du også gode kulinariske tilbud.

Bornholm med hund

Rejser du til Bornholm med din hund, så orienter dig på forhånd om adgangskravene, og om det er påkrævet at have hunden i snor, hvilket generelt gælder mellem april og september. Find også ud af undtagelser og regler på stedet. På Bornholm vil din hund føle sig hjemme takket være de mange strande og naturen.