Søg
Kontakt
Kontakt
Kontakt os Karriere Leverandør
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

5 øer i Danmark, der skal opleves

5 øer i Danmark, der skal opleves

Danmark er omgivet af hav og omfatter mere end 400 øer. Hver ø har sin egen charme, historie og natur. Hvis du ønsker at slippe for menneskemængderne og nyde den smukke natur, er disse fem øer noget for dig.

Sjælland

Sjælland er Danmarks største og mest folkerige ø med et landareal på ikke mindre end 7.031 km². Det gør den til den 13. største ø i Europa. Hovedstaden København med 1,4 millioner indbyggere (2020) ligger på øens østlige del.

Andre kendte steder på Sjælland er Hillerød, Roskilde, Næstved, Køge, Slagelse, Kalundborg og Holbæk. Øen er kendetegnet ved sin store mangfoldighed af natur, og her finder du Europas mest rene sandstrande, skove, fuglereservater og smukke kridtklipper. Mod nord finder du skove og søer, mens du i syd kan beundre kridtklipper som Stevns Klint.

Øen har en rig historie, og her kan du også finde gamle bygninger og slotte og lære en masse om vikingernes tid. Ud over den smukke natur og historie har Sjælland meget mere at byde på, f.eks. udendørs sport og hyggelige butiksgader. Vidste du, at Europas længste shoppinggade Strøget ligger i København?

DanCenter har mere end 600 ferieboliger på Sjælland, så dit ophold bliver en unik oplevelse. Uanset om du er på udkig efter en lejlighed i København, et sommerhus ved stranden eller hellere et feriehus i en feriepark, er det ikke noget problem, takket være filtrene på DanCenters-hjemmeside er det rigtige valg hurtigt truffet!


Se alle ferieboliger på Sjælland

Lolland

Lolland er Danmarks fjerdestørste ø med et areal på 1.243 km² og er en del af Sjællands skærgård. Navnet på denne landlige ø betyder bogstaveligt talt "lavland", og de lokale kalder også ofte øen for "pandekageøen". Øen er så flad, og det højeste punkt, som ligger lige uden for landsbyen Horslunde, er kun 25 meter over havets overflade.

Øen er nem at komme til fra Holland via broforbindelsen mellem Rødby og Puttgarden. Hovedstaden København kan også nås inden for 2 timer fra Lolland, hvilket er en dejlig bytur at tage fra dit sommerhus på Lolland. Et besøg i Danmark er naturligvis ikke komplet uden et glimt af den lille havfrue. Andre steder, der er sjove at udforske, er: Maribo, Sakskøbing og Rødby.

Den største by på øen er Nakskov, som udover at have et hyggeligt centrum også har Danmarks varmeste badevand. På grund af de manglende højder er øen meget populær blandt mange cyklister og dem der elsker at vandre. En populær aktivitet for hele familien er et besøg i Knuthenborg Safaripark, som er Europas største safaripark. Her kan du finde mere end 800 eksotiske dyr som næsehorn, giraffer og tigre. Polakkasernen museum, Lolland Falster museum og Rødbyhavn Kirke kan også varmt anbefales.

DanCenter tilbyder mere end 100 ferieboliger på Lolland. Huse omgivet af natur, i en feriepark eller en dejlig lejlighed i byen. Se hele udvalget, og gør dig klar til at nyde det smukke Lolland.


Se alle ferieboliger på Lolland

Bornholm

Bornholm er en dansk ø med et areal på 588 km² og er kendt som solskinsøen, fordi den har mange solskinstimer. Øen ligger i Østersøen og byder ud over lange sandstrande også på et smukt bjerglandskab. Øen er populært kendt som Danmarks Perle. Landskaberne er forskellige, så i nord finder du barske høje klipper, og i syd finder du smukke sandstrande som Dueodde Strand. Du kan sejle med båd til Rønne fra Sverige, Tyskland, Polen og Køge i Danmark.

De mest specielle attraktioner på øen er de fire rundkirker. I Østerlars kan du besøge den største rundkirke, "Østerlars kirke", og den mindste og yngste kirke i flokken, "Ny Kirke", ligger i landsbyen Nyker. Vil du hellere være mere aktiv? Så tag på en vandretur til de 22 meter høje granitklipper og grotter, der findes på den nordlige del af øen lige uden for kystbyen Gudhjem. Den sydlige del er domineret af sandstrande, men du kan også være aktiv ved at sejle kajak, windsurfe eller kitesurfe.

Bornholm er en unik dansk ø, da det er Danmarks eneste klippeø. Skov, høje klipper og sandstrande gør øen til et ideelt feriemål, hvor du ikke kommer til at kede dig. Glem ikke at besøge de charmerende fiskerbyer som Gudhjem, Nexø, Aarkikeby og Svaneke. Aarkikeby er enestående på grund af sin beliggenhed midt på øen, og kirken er et ægte blikfang. Glem ikke hovedstaden Rønne, ruinerne fra borgen Hammershus, Allinge-Sandvig, Ertholmene og Bornholms Museum.

DanCenter tilbyder et bredt udvalg af feriehuse på Bornholm. Så uanset om du er på udkig efter et hjem til en lang weekend eller et par uger, er dit perfekte sommerhus helt sikkert blandt dem.


Se alle ferieboliger på Bornholm

Fyn

Fyn er Danmarks næststørste ø efter Sjælland med et areal på 3.100 km². Øen er kendt som Danmarks have på grund af sine blomstrende haver, slotte og herregårde. Især slottene Nyborg, Egeskov, Lykkesholm og Holckenhavn er meget besøgte af turister. Er du en fan af H.C. Andersen? Der er flere mindesmærker over hele øen, hvor du kan lære om forfatteren og hans liv på Fyn.

Øen ligger kun to timer fra København og kan nemt nås i bil takket være de to broer, Lillebæltsbroen og Storebæltsbroen, som forbinder Fyn med Sjælland og Jylland. Selv om du nemt kan komme til øen i bil, er nettet af cykel- og vandrestier meget godt på Fyn. Der er hundredvis af ruter, så du kan nyde en tur på cykle eller vandre på øen.

Øen byder på sjove arrangementer og aktiviteter for børn hele året rundt. Et besøg på frilandsmuseet Den Fynske Landsby tager dig tilbage til det 19. århundrede, hvor H.C. Andersen boede i dette område. Et besøg i Odense Zoo kan også varmt anbefales for hele familien. Hvis du foretrækker at være aktiv, kan du cykle, sejle i kajak eller tage på fisketur. Kort sagt er øen et feriemål, der har noget at byde på for enhver smag.

DanCenter har et bredt udvalg af ferieboliger på Fyn, fordelt over hele øen. Så der er altid en, der opfylder dine ønsker.


Se alle ferieboliger på Fyn

Falster

Falster er en ø i den sydøstlige del af Danmark med et areal på 486,2 km². Falster ligger på den sydligste spids af Danmark, Gedser Odde. Mere end 40 % af øens indbyggere bor i Nykøbing Falster, øens største by. Andre hyggelige byer at besøge på øen er Gedser, Nørre Alslev og Stubbekøbing. Øen er nem at komme til med både bil og offentlig transport.

Det er især lystbådehavnene, sandstrandene og de smukke cykel- og vandreruter, der gør Falster populær. En af de smukkeste kystbyer er Marielyst i den østlige del af øen. Perfekt til kajaksejlads, surfing eller et spil beachvolleyball.

Hvis du kan lide at vandre gennem atmosfæriske smalle gader, er et besøg i Nykøbing et absolut must. Middelaldercentret er også et besøg værd under dit ophold på øen. Dette frilandsmuseum, der blev bygget omkring 1400, var en del af en middelalderby og er i dag en ægte seværdighed i regionen. Nykøbing har også en zoologisk have, og den gamle klosterkirke kan varmt anbefales.

Over hele øen findes der små museer, f.eks. motor- og radiomuseet i Stubbekøbing og det geologiske museum i Gedser, hvor du kan beundre verdens største polerede granat kaldet "Nordstjernen".

DanCenter tilbyder mere end 200 ferieboliger på denne alsidige ø. Uanset om du er på udkig efter et luksuriøst strandhus eller et feriehus i en feriepark, har DanCenter det hele. Det eneste, du skal gøre, er at pakke dine kufferter og glæde dig.


Se alle ferieboliger på FalsterOpdag ferieboliger på Falster

Opdag ferieboliger på Sjælland

Opdag ferieboliger på Lolland