Søg
Kontakt
Kontakt
Kontakt os Karriere Leverandør
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

Gode ideer til at forvandle julestress til juleferie


Juleferien er fuld af stressede situationer, uanset om du er en dedikeret fan af jul, eller om du blot ønsker, at den skal overståes. Før ferien har vi ofte så travlt, at vi glemmer at planlægge og købe målrettet ind. Resultatet er, at vi ofte er økonomisk og følelsesmæssigt pressede. Juleferien er ofte hektisk - og endda irriterende - i stedet for en tid med afslapning og fornøjelse. Vi giver dig her nogle ideer til at skue lidt ned for tempoet og nyde din juleferie.

Se sommerhuse i Sønderjylland

Se sommerhuse med pejs på Sjælland

Se sommerhuse med spa på Fyn


Sæt dine forventninger


Ved at forestille dig, hvordan du ønsker, at din jul skal være, kan du sætte mål for både dig selv og andre mennesker. Skal du holde jul med familien eller tage på en mini juleferie med din kæreste? Hvem sidder med ved bordet juleaften? Hvilken mad spiser I alle sammen? Hvad taler I om - eller taler I ikke om? Når I laver pandekager i form af julemanden, griner I sammen? Eller sidder du ved siden af din partner foran pejsen i et sommerhus, mens I holder hinanden i hånden?


Hold dette billede for øje, uanset hvad der sker. For at hjælpe dine nærmeste med at forstå dit perspektiv kan du dele din idé med dem. For at hjælpe dig med at beslutte, hvordan du skal ære dem, kan du bede dem om at beskrive deres ideelle juleferie. Sørg dog for at medtage, hvad du har brug for at gøre for at føle dig godt tilpas under hele fejringen.


Giv dig selv lov til at sige nej, hvis noget truer med at erstatte det, der faktisk er vigtigt for dig og/eller din familie. Lad jeres to-do-liste og kalender afspejle den slags jul, som du forestiller dig, at du/I ønsker at have.


Sæt grænser


Du kan selv vælge, hvor du tager hen, hvor du tager en overnatning, hvem du tager imod i dit feriehjem, og hvor mange penge du bruger i ferien. Du kan få det indtryk, at det er din mor, svigerfar eller din kusine, der bestemmer. Forkert! Det er dig der bestemmer.


Før du går op i festlighederne i julen, er det vigtigt at sætte grænser. Det sidste, du ønsker, er at komme ind i en politisk diskussion med din bedstemor eller en samtale om vaccinationer med din svigerfar. Alle taber, hvis der ikke er nogen grænser.


Bestem dine rejse- og værtsbegrænsninger, før du forpligter dig til noget. Er det tre dage, eller måske to uger? Hvis du er gift, bør du tale med din partner og finde en løsning, der er til gavn for jer begge.


Sig fra


Julen er en vigtig højtid, men det er tosset at forsøge at deltage i et utal af julefrokoster, udveksling af gave samkomster og småkagepyntnings fester.


Man kan ikke være alle steder på én gang, husk det. Vær virkelig ærlig over for dig selv med hensyn til din kapacitet, og sig til, hvis mængden er for meget. Vælg en eller to julefrokoster at deltage i frem for fem. Sæt tid af til din familie først og fremmest, og deltag kun i aktiviteter, som du nyder. Kvalitet er det vigtigste, ikke kvantitet. Endnu en gang har du et valg.


Du kunne f.eks. kombinerer et familie besøg i Sønderjylland med et getaway i nærområdet. Her kan du være dig selv og lade batterierne op igen, hvis du har overskud kan familien eller venner kigge forbi og se dit "sommerhus" DanCenter har over 400 velindrettede sommerhuse i regionen, som helt sikkert vil imponere både dig og dine gæster hvis du vælger at inviterer på kaffe.


Lav et budget


Husk på, at du er ansvarlig for dine tanker, handlinger og udgifter. Hver eneste krone og øre på din bankkonto er op til dig at vælge, hvad de skal gå til. Ved at lægge et budget for julen kan du undgå impulsive køb og for store udgifter til gaver. Intet er værre end at opdage, at din lønseddel er forsvundet dagen efter jul. Der findes sommerhuse i alle prisklasser så det er op til dig om du ønsker et sommerhus med f.eks. pejs da det giver julestemningen et skub eller med spa så du virkelig kan give slip på det hele og få din energi igen.


Fokus på det der er vigtigt


Julen skal være en tid med glæde, taknemmelighed, lange samtaler ved middagsbordet og masser af grin. Men forbindelser opstår ikke tilfældigt. Man skal være bevidst. Undgå at blive så opslugt af hektiskhed, at du ikke værdsætter de mennesker, som du gør dette for.