Søg
Kontakt
Kontakt
Kontakt os Karriere Leverandør
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

Få ro i sindet ved den unikke Fanø Bad strand


Alle der har været der, vil kunne fortælle dig, at på Fanø hersker en helt særlig stemning. Den friske luft og den allestedsnærværende natur giver en følelse af fred og sindsro. Men her er selvfølgelig samtidig masser af plads til action og spænding, hvis du skulle savne lidt modvægt.


Find din feriebolig i Fanø Bad her

Kom tæt på stranden ved Rindby med el-bil

Tag dit kæledyr med til Vestjylland


Oplev det bløde indbydende sand ved Fanø Bad strand.

En sandstrand som ingen andre

Strækningen fra Fanø Bad og Rindby Strand er på omkring 12 kilometer, og uden tvivl det skønneste sted at bade. Det bløde strandsand, som er stort uden sten, inviterer til en afslappende stund ved vandet, og en tur i det bjergtagende Vesterhav. Og selvom mange turister har får øjne op for strandens herlighed, så har den 1 km i bredden at gøre godt med, så der er helt sikkert også plads til dig og din familie.

Stranden kan i øvrigt tilbyde både ishus og offentlige toiletter, og det er muligt at køre bil, hensynsfuldt selvfølgelig, langs hele den smukke strækning. Men husk på, at det fra en bil er umuligt at spotte de smukke stykker rav, der også findes på stranden.

Mere end bare vand og sand

Hvis du er typen, der gerne vil have noget aktivitet på din ferie, byder stranden heldigvis også på masser af spændende og udfordrende muligheder.

Det bløde, stenfri sand inviterer til at udfordre vennerne til en heftig omgang beachvolley eller strandfodbold. Eller hvad med at få genopdaget den fine strandklassiker stangtennis? Kun fantasien sætter grænser i det indbydende sand.

Drageflyvning på Fanø er et helt kapitel for sig. De åbne vidder med den hyppige, brusende vind gør øen til det perfekte sted at sende drager afsted mod den høje himmel. Det er da også derfor, at netop Fanø Bad strand er vært for verdens største dragetræf, Fanø International Kite Fliers Metting, som afholdes hvert år i juni. Skulle du være på øen i denne periode, kan du opleve et fantastisk skue på himlen med både klassiske drager som du kender dem, og avancerede, hjemmelavede fabeldyr. Dragetræffet besøges hvert år af omkring 5000 mennesker fra nær og fjern, og det hele foregår i en hyggelig og uformel atmosfære.

Tager man en smule længere sydpå, til Rindby, kommer man til surfernes yndlingssted, den såkaldte buggy-strand. Udover surfing, og den populære variant kite-surfing, er det her du finder forskellige former for strandsejlere, som for eksempel kite-buggy, landboard og blokart.

Stranden er skøn, og det er havet også. Det kan virke helt opløftende for sjælen, men havet indeholder også nogle af naturens stærkeste kræfter. Derfor skal man altid omgås det med fornuft og respekt. Sørg for at følge baderådene, så alle får en sjov og sikker oplevelse.

Kaninerne lever vildt overalt på Fanø.

Vilde kaniner og anden fauna

Fanø er en del af Nationalpark Vadehavet, og optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Danmarks Naturfredningsforening har i samarbejde med Århus universitet for nylig kåret Fanø som kommunen med den bedste natur i Danmark, for andet år i træk. Og holder man bare en lille smule af dyr, så er man da også kommet til et af Vestjyllands mest spændende steder. Når du lejer et sommerhus på øen, vil dyr som harer, ræve, fasaner, rådyr og kaniner være typiske besøgsvenner under dit ophold. Dette er selvfølgelig med til at gøre en gåtur på Fanø til en ret usædvanlig oplevelse. Samtidig kan vi berolige med at den er sikker, selv for folk i bare tæer; hugorme er ikke blandt de dyr du kan møde - de findes ikke på Fanø.

Vadehavet, som Fanø Bad strand befinder sig ved, fungerer som en slags naturens overdådige spisekammer. Dette kan blandt andre de fugleinteresserede nyde godt af. Millioner af trækfugle passerer årligt vadehavet, og Fanø er et perfekt sted at observere dem. Og man behøver ikke at være specielt fugleinteresseret, for at blive fascineret af synet af 100.000 fugle, der sejler hen over himlen.

Sæler ved Fanø strand

Endelig er der jo de skønne sæler. Her kan du se både spættede sæler, og de større, men sjældnere, gråsæler. Det er en stor oplevelse at komme så tæt på Danmarks største rovdyr, når de samler kræfter på de mange sandbanker. Der er mulighed for guidede sælture på stranden, og sælsafari med skib.

Det man også lige skal nå

I Fanø bad finder man Danmarks ældste golfbane, der blev indviet i 1901. Banen er formet af øens vind og vejr, og er ikke altid helt nem at beregne. Men tag udfordringen op!

Og der er flere udfordringer. Fanø byder på mange gode spisesteder og restauranter, men du skal næsten prøve den lokale specialitet, bakskuld. Det er en tørret og røget ising, som gennem tiden har været hverdagskost på den jyske vestkyst. Ikke alle elsker den, men for nogle bliver den alletiders yndlingsret.

Den kan passende skyldes ned med den meget roste lokale øl fra Fanø Bryghus, som altid er et besøg værd. Skulle du savne mere by, er der trods alt kun 12 minutters sejlads til Esbjerg.