Kontakt
Søg
Søg
Søg og bestil Din Favoritliste (0)
Kontakt
Kontakt os Job Leverandør
ferie i sverige

Ferie i Sverige - uendelig fred og ro

Et rødt træhus ned til egen sø. Hyggelige kanoture, solvarme klipper i havet og fine sandstrande med en skøn duft af fyrretræer og salt.


Sveriges utallige søer, floder og skove er et smukt helle for dem som elsker fred, ro og frihed. Her kan I komme helt tæt på naturens flora og fauna.


Naturen er trumfen med de store endeløse skove og vidunderlig skærgårdsnatur. I kan nyde en afslappet kanotur og vandreture i de flotte og varierede landskaber, og store og små byer fra Astrid Lindgrens Vimmerby til flotte storbyer som Göteborg og Stockholm.


De bedste ferier i et sommerhus i Sverige:


Midsommer i Sverige

I Danmark fejrer vi Skt. Hans på smukkkeste vis. Men midsommerfesten i Sverige er i en liga for sig. For mange er den et synonym for den lethed, det lys og den livskraft der kendetegner den nordiske sommer. Midsommer i Sverige er Skandinaviens største solhvervsfejring.


Når den mest svenske af alle svenske fester nærmer sig, står hele landet på den anden ende. Traditionelt er midsommer en højtid, der fejres med familien og vennerne, men er man turist, har man også mulighed for at få del i sommerglæderne. Der fejres i alle egne af Sverige – ved kysterne, i skærgårdene, ved idylliske søer, i fjeldet eller på en af øerne. Alt er godt, så længe der er masser af uberørt og afvekslende natur i nærheden.


Drømmebillederne om Sverige kan blive til virkelighed

Fra Skåne og Vättern-søen til Øland og skærgården. For en dansker er Sverige kæmpestort. I Bohuslän måske mere alsidigt og afvekslende end andre steder. I Sydvestsverige er der kun få kilometer ind til livlige byer som Helsingborg og Göteborg.


Måske er det i virkeligheden den tætte kobling mellem naturen og storbylivet, der gør Sverige så attraktiv for mange. Man skal lede længe efter et land, der som vores svenske nabo kan tilbyde så meget ro og små oaser af smukke øjeblikke ved hav og sø. Det kommer altid an på den rigtige blanding – og i Syd- og Vestsverige er den bare rigtig god.

Vand, vand og vand

Sverige er optaget på UNESCOs liste over verdensnaturarv for det unikke kystlandskab.


I Midt- og Nordsverige er der utallige floder, søer og vandløb, der løber på kryds og tværs gennem landet.


Ind imellem kan det godt virke som om landet svømmer, med skove og marker som eneste bindeled mellem floder og søer. Især i Midtsverige har den sidste istid efterladt sig tydelige spor. Tusinder af søer udfylder de fordybninger, som isen skabte, da den trak sig tilbage mod nord.


Lige nøjagtigt på det sted, hvor Mälarens ferskvand møder havvandet fra Østersøen, ligger Stockholm fordelt på 14 øer og holme. Men ikke nok med det: Hele 24.000 af slagsen udgør den stockholmske skærgård, der begynder få minutters sejlads uden for den svenske hovedstad.


Siljansøen ligger i det midtsvenske Dalarna. Søen og de omkringliggende byer anses for at være landets historiske centrum. Herfra bliver Sverige gradvist vildere og mere øde. I Norrland er brusende elve, stort set det eneste man kan høre i de kæmpemæssige skove.


Floderne blev gennem århundreder brugt til at transportere træstammer fra floderne ud til kysten. Hvor floderne munder ud i havet, opstod de første bebyggelser for mange tusind år siden. Höga Kusten i det nordøstlige Sverige er optaget på UNESCOs liste over verdensnaturarv for det unikke kystlandskab.


Find dit perfekte sommerhusferie i Sverige her: