Søg
Kontakt
Kontakt
Kontakt os Karriere Leverandør
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

Find et sommerhus nær Tirpitz ved Blåvand - kåret som Danmarks bedste tema-museum


I efteråret 2017 lavede vi en undersøgelse blandt mere end 5.800 danske og tyske feriegæster, for at finde de bedste attraktioner i Danmark.


Tirpitz blev kåret som vinder af "Danmarks Bedste Tema-museum.


Her er et udpluk af de mange kommentarer, vi modtog fra de deltagende feriegæster:


- "Tirpitz Museum har virkelig lavet en kanon måde at lave en udstilling på. Den er gennemført ned til mindste detalje, og der er så meget historie at opleve. At jeg har været nødt til at være der 3 gange for at få det hele med."


- "Det flotteste jeg nogensinde har set. Ikke mindst historierne der fortælles i gennem hele udstillingen, samt oplevelsen når filmen går i gang. Ravudstillingen og jeg kunne blive ved og ved. Simpelthen fantastisk for både børn og voksne."


Læs mere om selve kåringen og se de andre attraktioner, der blev kåret i den store afstemning om Danmarks bedste attraktion.

Overnatning nær Tirpitz

Tirpitz ligger på Vestkysten lige ved Blåvand. Her har DanCenter sommerhusudlejning et stort udvalg af sommerhuse. Mange af vores huse kan du leje for blot et par dage, så du kan nemt tage en weekendtur i sommerhus, hvis du kommer langvejsfra og vil besøge Tirpitz.


Vi har ligeledes en række skønne feriecentre, som ligger tæt ved Tirpitz. Læs mere om Danland Ho ved Blåvand, Danland Bork Havn og Danland Fanø.

Masser af aktiviteter for børn i de forskellige udstillinger i Tirpitz

Tirpitz - en ny topattraktion i Danmark

Tirpitz er navnet på en kæmpe bunker og kanonstilling lige uden for Blåvand. Bunkeren blev sammen med en tilsvarende bunker tæt ved bygget af tyskerne under 2. verdenskrig, og skulle forsvare indsejlingen til Esbjerg Havn. I sommeren 2017 åbnede et nyt museum ved siden af bunkeren. Museet er tegnet af den kendte tegnestue BIG og via en underjordisk tunnel er museet forbundet med bunkeren. Efter åbningen blev det hurtigt klart, at regionen havde fået en ny topattraktion.


Tirpitz fortæller de dramatiske historier om Tirpitz bunkeren, og om områder der omgiver bunkeren. Museet ligger utroligt smukt og er flot integreret med den omkringlæggende natur mellem Blåvand og Ho.


Tirpitz består af selve bunkeren og af tre faste udstillinger i det nybyggede museum:


I Tirpitz bunkeren, som er omdrejningspunktet for museet, oplever du den enorme bunker, som var en del af Nazi Tysklands atlantvold, som strækkede sig hele vejen fra Norge til Spanien. Her kan du få svar på hvordan bunkeren blev opført, hvorfor den ligger netop hvor den gør og om hvordan bunkerens kanoner skulle virke og betjenes.


I udstillingen "En hær af beton" hører du beretninger fra de personer, der levede på Vestkysten under krigen. De fortæller deres vinkel på historien, og hvordan de blev påvirket af 2. Verdenskrig.


I udstillingen "Rav – havets guld" kommer du væk fra krigens dramatik og bliver præsenteret for Vesteuropas flotteste udstilling om rav, også kaldet "Nordens guld". Den sidste udstilling er "Den skjulte vestkyst", som er 12 gribende fortællinger, som indrammer 20.000 års historie fra Vestkysten. To gange i timen forvandler udstillingen sig til et 4D-show.


Igennem alle udstillinger bliver du guidet via en audioguide, som er indtalt af professionelle skuespillere.


 

Find dit sommerhus nær Tirpitz her: