Kontakt
Søg
Ejer
Ejer login
Bliv udlejer
 

Den Gamle By i Aarhus - Kåret som Danmarks bedste museum om historie


I efteråret 2017 kårede DanCenters danske og tyske feriegæster de bedste attraktioner i Danmark, og mere end 5.800 feriegæster valgte at deltage i kåringen.


Den Gamle By i Aarhus blev kåret som det bedste museum om historie.


Her er et udpluk af de mange positive kommentarer, vi modtog fra de deltagende feriegæster:


- "Er i den gamle by min. 1 gang om året - det er altid et hit for alle i familien. Kombinationen af museum, levendegørelse, aktiviteter og de fantastiske vaniljekranse er en vinder. Og prisen er fornuftig."


- "Utrolig hyggelig tidslomme midt i Århus. Elsker levende museer, hvor der sker noget. Børnene lærer utrolig meget og er så fascinerede af at komme der hvad enten det er på en lun sommerdag eller op mod jul. Elsker at komme der!".


Læs mere om kåringen og se de andre attraktioner, der blev kåret i den store afstemning om Danmarks bedste attraktion.

Find et sommerhus nær Den Gamle By

DanCenter har et stort udvalg af sommerhuse nær Aarhus.Derudover har DanCenters søstervirksomhed, Danland, to feriecentre nær Aarhus, hvor du kan finde overnatningsmuligheder. Læs mere om Danland Norddjursland og Danland Ebeltoft.

Få 20% rabat på entrébilletten, når du lejer sommerhus via DanCenter

Hos DanCenter sommerhusudlejning får du adgang til vores mobile rabathæfte, når du lejer et sommerhus. Det giver dig rabat til nogle af de bedste attraktioner i Danmark. Når du besøger Den Gamle By i Aarhus, får du 20% rabat på entrébilletten for 2 voksne. Børn under 18 år kommer gratis ind.

Oplev selv hvordan man levede "i gamle dage"

Det kan du opleve i Den Gamle By i 2018

Ud over at være et spændende frilandsmuseum kan du besøge en række museeer, hvor der løbende er nye udstillinger.


I løbet af 2018 kan du bl.a opleve to nye udstillinger:


Under regnbuen - Danske LGBT-plakater i 70 år

I Dansk Plakantmuseum fortælles de danske LGBT's kamp for ligeværd og folkets accept. En kamp som har fundet sted siden slutningen af 2. verdenskrig og frem til i dag. Historien fortælles gennem budskabet på 120 farverige plakater.
Udstillingen kan opleves fra 27. januar - 3. juni 2018.


Fra Dronningens Garderobe

Med særlig tilladelse fra Dronning Margrethe udstilles et større udsnit af Dronningens private garderobe fra 1940’erne og frem til i dag. Du kan bl.a. opleve dronningens kjoler, hatte, daglige tøj, festtøj etc.
Udstillingen er til dato den største særudstilling i Den Gamle By og kan opleves fra 28. marts - 9. september, 2018.

Få et unikt billede af livet i en dansk by

Den Gamle By i Aarhus er et frilandsmuseum, der gennem de mange huse og genstande fortæller om livet og udviklingen i en dansk by fra 1500 tallet og frem til 1970'erne. Oplev byen på H.C. Andersens tid med gader, boliger, værksteder og butikker.


Gå på opdagelse i de moderne tider i 1920'erne og besøg de mange butikker, som udstiller varer fra den tid. Du kan bl.a. besøge Automobilforretning Carl Christensen.


Du kan også opleve velfærdssamfundets storhedstid i 1970'erne og se det "nyeste" inden for boligens indretning. Og i Pouls Radio står ekspedienten klar til at fortælle om de moderne fjernsyn og stereoanlæg fra 1974 og før.


 

Find dit sommerhus nær Den Gamle By her: